Διαδικασία Για Τα Εμφυτεύματα Δοντιών: Τα 5 Βήματα.

Διαδικασία Για Τα Εμφυτεύματα Δοντιών: Τα 5 Βήματα.

Η διαδικασία αποκατάστασης με Οδοντικά Εμφυτεύματα έχει εξελιχθεί σε σύντομη και ασφαλή διαδικασία. Συνδυάζοντας την εξειδικευμένη γνώση της ιατρικής μας ομάδας με τα πλέον μελετημένα & ασφαλή συστήματα εμφυτευμάτων έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Τα δόντια που αποκαθίστανται με οδοντικά εμφυτεύματα θα έχουν την εμφάνιση, την αίσθηση και την λειτουργία των φυσικών δοντιών. Η διαδικασία τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια.

Βήμα 1. Εκτίμηση της κατάστασης του στόματος σας​

Ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει την κατάσταση του στόματος σας για να δει εάν μπορείτε να τοποθετήσετε οδοντικό εμφύτευμα. Δεν είναι όλοι οι ασθενείς ισχυροί υποψήφιοι για οδοντικά εμφυτεύματα. Κατ’ αρχή, τα οστά των γνάθων σας και η κατάσταση των ούλων σας πρέπει να είναι υγιή για να τοποθετήσετε ένα εμφύτευμα. Εάν δεν έχετε αρκετό οστό, ο οδοντίατρος σας θα μπορούσε να συστήσει ένα μικρότερο οδοντικό εμφύτευμα, μεταμόσχευση οστού ή και διαδικασίες οστικής αναγέννησης (με χρήση οστικών μοσχευμάτων και μεμβρανών) για τη βελτίωση του οστού και των ούλων της γνάθου στο σημείο της διαδικασίας.

Εάν έχετε πολλά δόντια που λείπουν, ένα κλασσικό οδοντικό εμφύτευμα μπορεί να μην είναι η μόνη επιλογή που έχετε. Εκτός από τις αποκαταστάσεις με τα κλασικά εμφυτεύματα υπάρχουν πολλές άλλες διαδικασίες που μπορεί να συστήσει ο οδοντίατρός σας. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που έχετε χάσει όλα σας τα δόντια η Κλινική μας είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στη μέθοδο All On 4®, προσφέροντας την καλύτερη για εσάς λύση, ώστε να αποκτήσετε σταθερά Δόντια σε Μια Ημέρα με Άμεση Τοποθέτηση και Φόρτιση των Εμφυτευμάτων.

Βήμα 2. Στην περίπτωση απώλειας ή αλλοίωσης του οστού

Αυτό το στάδιο δεν αφορά όλους τους ασθενείς. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, όταν υπάρχει απώλεια ή απορρόφηση οστού στο σημείο εμφύτευσης, ο οδοντίατρος μπορεί να συστήσει ένα οστικό μόσχευμα. Συνήθως το μόσχευμα τοποθετείται αμέσως ή σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εξαγωγή του δοντιού και αυτό γίνεται για να διατηρηθούν οι διαστάσεις του οστού και των ούλων της περιοχής. Μερικές φορές, αυτό είναι απαραίτητο όταν ένα δόντι λείπει για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει συμβεί απορρόφηση του οστού της περιοχής. Υπάρχουν διάφοροι τύποι υλικών μοσχευμάτων οστών και πολυάριθμες τεχνικές ανάπλασης, ο οδοντίατρός θα σας συστήσει την καλύτερη για εσάς λύση. Μετά την τοποθέτηση, το οστικό μόσχευμα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να επουλωθεί πριν τοποθετηθεί το εμφύτευμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούνται και διαδικασίες για την διαμόρφωση των μαλακών ιστών (ούλων) της περιοχής. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις η διαδικασία ανάπλασης και η τοποθέτηση του εμφυτεύματος γίνονται ταυτόχρονα.

Βήμα 3. Οδοντικό εμφύτευμα και προσωρινή στεφάνη​

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος θα τοποθετήσει το οδοντικό εμφύτευμα και, πιθανώς μια προσωρινή προσθετική εργασία για λόγους αισθητικής. Η συνολική διαδικασία διαρκεί μία ώρα περίπου για να ολοκληρωθεί ένα μόνο εμφύτευμα. Σε αρκετές περιπτώσεις, η τοποθέτηση του εμφυτεύματος γίνεται με χρήση Ειδικού Χειρουργικού Οδηγού για απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια. Η κλινική μας διαθέτει εξειδικευμένο software και εξοπλισμό όπου με την χρήση των δεδομένων αξονικής τομογραφίας (Dental CT Scan), ψηφιακού ενδοστοματικού αποτυπώματος (3Shape Intraoral Scanner) και 3D εκτυπωτή παράγουμε τον εξατομικευμένο Χειρουργικό Οδηγό Τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων. Ο οδοντίατρος μετά την τοποθέτηση θα σας συστήσει ένα παυσίπονο για να διαχειριστείτε οποιαδήποτε δυσφορία που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη διαδικασία.

Βήμα 4. Αναμονή χρόνου επούλωσης​

Προτού τοποθετηθούν οι μόνιμες προσθετικές εργασίες (γέφυρες ή στεφάνες – θήκες), το στόμα σας χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί στο σημείο εμφύτευσης. Για πολλούς ασθενείς, αυτή η περίοδος διαρκεί 3 έως 6 μήνες. Ωστόσο, ανάλογα με την περίπτωση, είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότεροι μήνες για να επουλωθεί αρκετά το οστό και τα ούλα των γνάθων σας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία οστεοενσωμάτωσης του οδοντικού εμφυτεύματος, όπως συμβαίνει όταν έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνικές οστικής ανάπλασης. Ο οδοντίατρός σας θα αξιολογήσει την πρόοδό σας για να καθορίσει το πότε θα προγραμματίσει το τελικό ραντεβού για την τοποθέτηση της τελικής προσθετικής εργασίας.

Βήμα 5. Στήριγμα και τοποθέτηση της Προσθετικής Εργασίας

Στο τελευταίο ραντεβού, ο οδοντίατρος θα αφαιρέσει την προσωρινή στεφάνη σας, θα τοποθετήσει ένα προσθετικό κολόβωμα (abutment) στο οδοντικό εμφύτευμα και θα τοποθετήσει την μόνιμη προσθετική εργασία, γέφυρα ή στεφάνη (θήκη), ολοκληρώνοντας τη διαδικασία. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας δώσει πρόσθετες οδηγίες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο φροντίδας του εμφυτεύματος σας.

Δείτε εδώ πως γίνεται η ολοκλήρωση τοποθέτησης του εμφυτεύματος.​

1
Διαδικασία επούλωσης και οστεοενσωμάτωσης εμφυτεύματος

Το οδοντικό εμφύτευμα, συνήθως κυλινδρικό ή ριζόμορφο, φτιαγμένο από τιτάνιο, τοποθετείται χειρουργικά στο οστό των γνάθων, εκεί που βρισκόταν οι ρίζες των φυσικών δοντιών.

2
Χειρουργική τοποθέτηση εμφυτεύματος

Κατά την διάρκεια της επούλωσης το εμφύτευμα ενσωματώνεται με το οστό και αποτελεί πλέον μια σταθερή βάση για πρόσθετα δόντια. Η διαδικασία της οστεο-ενσωμάτωσης διαρκεί αρκετές εβδομάδες κατά την διάρκεια των οποίων η καθημερινές σας δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά.

3
Το προσθετικό κολόβωμα τοποθετείται στα οδοντικά εμφυτεύματα.

Καθώς η ενσωμάτωση των εμφυτευμάτων με το οστό προχωρά τοποθετείται στο πάνω τμήμα των οδοντικών εμφυτευμάτων το προσθετικό κολόβωμα το οποίο συνδέει το εμφύτευμα με τα τεχνητά δόντια.

4
Διαδικασία επούλωσης και οστεοενσωμάτωσης εμφυτεύματος

Ένα εξατομικευμένο τεχνητό δόντι, μια γέφυρα στηριζόμενη σε εμφυτεύματα ή υβριδικού τύπου προσθετική αποκατάσταση τοποθετείται στα προσθετικά κολοβώματα των εμφυτευμάτων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Contact Form--EL
Επικοινωνήστε μαζί μας