Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών και πως τοποθετούνται.

Τα εμφυτεύματα δοντιών ή οδοντικά εμφυτεύματα αντικαθιστούν  τα κατεστραμμένα ή χαμένα δόντια με τεχνητά που φαίνονται και λειτουργούν όπως τα φυσικά. Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τις φυσικές ρίζες των δοντιών με βίδες κατασκευασμένες από τιτάνιο. Αποτελούν ιδανική εναλλακτική λύση στις προβληματικές μασέλες ή στις γέφυρες που δεν εφαρμόζουν σωστά και δίνουν λύσεις όταν η έλλειψη φυσικών ριζών δοντιών δεν επιτρέπει την κατασκευή οδοντικών προσθετικών εργασιών.

Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται η χειρουργική τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος εξαρτάται από τον τύπο του εμφυτεύματος και την κατάσταση του οστού της γνάθου σας. Η χειρουργική τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος ενδέχεται να περιλαμβάνει διαφορετικές διαδικασίες και στάδια, ενώ η σύγχρονη τεχνολογία εμφύτευσης σας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να αποκτήσετε με μόνο 4 εμφυτεύματα δόντια σε μια μέρα. Το μεγαλύτερο όφελος των εμφυτευμάτων είναι ότι αποτελούν σταθερή βάση για τα νέα δόντια σας.

Διαβάστε παρακάτω τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οδοντικά εμφυτεύματα πριν πάτε στον οδοντίατρο. 

Πλεονεκτήματα της τοποθέτησης εμφυτευμάτων

Τα εμφυτεύματα δοντιών τοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου σας, αντικαθιστώντας τις ρίζες των δοντιών που λείπουν. Επειδή το εμφύτευμα ενσωματώνεται με το οστό της γνάθου σας, τα εμφυτεύματα δεν μετακινούνται και δεν προκαλούν βλάβη στα οστά, όπως συνήθως συμβαίνει με τις γέφυρες που στηρίζονται σε ρίζες δοντιών. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν μπορεί να αποσυντεθεί όπως τα κανονικά δόντια σας ή να προκαλέσει βλάβη στο οστό της γνάθου.

Γενικά, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να είναι κατάλληλα για εσάς εάν:

 • Έχετε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια.
 • Έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των οστών των γνάθων σας.
 • Έχετε υγιείς στοματικούς ιστούς.
 • Υπάρχει επαρκές οστό για την τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος ή μπορεί να αναπλαστεί με οστικά μοσχεύματα.
 • Δεν έχετε προβλήματα υγείας που θα επηρεάσουν την επούλωση των οστών.
 • Δεν είστε σε θέση ή δεν θέλετε να φορέσετε μασέλες ή γέφυρες και τέλος
 • Θέλετε να βελτιώσετε την ομιλία σας, την ικανότητα μάσησης και την αισθητική του προσώπου σας

Προετοιμασία για εμφυτεύματα

Η διαδικασία σχεδιασμού της θεραπείας με οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία εξειδικευμένων ιατρών, συμπεριλαμβανομένου οδοντιάτρου που ειδικεύεται σε καταστάσεις του στόματος, της γνάθου και του προσώπου (στοματικός χειρουργός), οδοντιάτρου που ειδικεύεται στη θεραπεία ιστών που περιβάλλουν τα δόντια, όπως τα ούλα και το οστό των γνάθων (περιοδοντολόγος), οδοντιάτρου που σχεδιάζει και προσαρμόζει τα τεχνητά δόντια πάνω στα εμφυτεύματα (προσθετολόγος) ή περιστασιακά ωτορινολαρυγγολόγου.

Επειδή τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν χειρουργική επέμβαση, πρέπει να προηγηθεί μια διεξοδική ιατρική εξέταση, που περιλαμβάνει:

 • Πλήρη οδοντιατρική εξέταση. Απαιτούνται οδοντιατρικές ακτινογραφίες ή και ειδική αξονική υπολογιστική τομογραφία (Dental CT Scan) από τα δόντια και την γνάθο σας.
 • Επανεξέταση του ιατρικού σας ιστορικού. Ενημερώστε τον οδοντίατρό σας σχετικά με οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις και τυχόν φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και συμπληρωμάτων. Εάν έχετε ορισμένες καρδιακές παθήσεις ή ορθοπεδικά εμφυτεύματα, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης.

Σχέδιο θεραπείας

Προσαρμοσμένο στην περίπτωσή σας, το σχέδιο εμφύτευσης λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως πόσα δόντια πρέπει να αντικαταστήσετε και την κατάσταση του οστού της γνάθου και των υπολοίπων δοντιών.

Για τον έλεγχο του πόνου, οι επιλογές αναισθησίας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης περιλαμβάνουν τοπική αναισθησία, καταστολή ή γενική αναισθησία. Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας σχετικά με ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς. Η οδοντιατρική ομάδα θα σας καθοδηγήσει για τη διατροφή σας πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ανάλογα με τον τύπο της αναισθησίας που επιλεγεί. Εάν λάβετε καταστολή ή γενική αναισθησία, προγραμματίστε να σας οδηγήσει κάποιος στο σπίτι μετά τη χειρουργική επέμβαση και να ξεκουραστείτε για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μπορείτε να επίσης να λάβετε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας για τη διαδικασία αποκατάστασης με εμφυτεύματα.

Ο οδοντίατρος θα προτείνει το καλύτερο σχέδιο θεραπείας για εσάς.

Χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων συνήθως πραγματοποιείται σε στάδια, με χρόνο επούλωσης μεταξύ των διαδικασιών. Η κλασσική διαδικασία τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος περιλαμβάνει βήματα, όπως:

 • Αφαίρεση των κατεστραμμένων δοντιών
 • Προετοιμασία του οστού των γνάθων σας με οστικά μοσχεύματα, εφόσον απαιτείται
 • Τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος
 • Διαμόρφωση, αύξηση ή βελτίωση των μαλακών ιστών της περιοχής
 • Τοποθέτηση ειδικού προσθετικού εξαρτήματος (προσθετικό κολόβωμα – abutment) πάνω στο εμφύτευμα και τέλος
 • Κατασκευή και τοποθέτηση του τεχνητού δοντιού

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικές μέρες ή και μήνες από την αρχή έως το τέλος, ανάλογα με την συγκεκριμένη περίπτωση. Μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου αφιερώνεται στη θεραπεία και την ανάπτυξη νέου οστού στη γνάθο σας. Ανάλογα με την περίπτωσή σας, τη συγκεκριμένη διαδικασία που έχει γίνει ή τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ορισμένες φορές μπορούν να συγχωνευτούν κάποια βήματα.

Όταν απαιτείται μεταμόσχευση οστού

Εάν το οστό της άνω ή της κάτω γνάθου σας δεν είναι αρκετά παχύ ή είναι πολύ μαλακό, μπορεί να χρειαστείτε μεταμόσχευση οστού ή τοποθέτηση συνθετικού οστικού μοσχεύματος προτού μπορέσετε να κάνετε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δυνάμεις κατά την μάσηση ασκούν μεγάλη πίεση στα οστά σας και αν το οστό δεν μπορεί να υποστηρίξει το εμφύτευμα, η χειρουργική επέμβαση πιθανότατα θα αποτύχει. Τα οστικά μοσχεύματα οστών μπορεί να δημιουργήσουν μια πιο σταθερή βάση για το εμφύτευμα.

Υπάρχουν πολλά υλικά μοσχεύματος οστών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπλαση του οστού. Οι επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν ένα φυσικό ή ένα συνθετικό μόσχευμα οστών,  υποκατάστατο οστού που μπορεί να παρέχει δομές στήριξης για νέα ανάπτυξη των οστών. Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας σχετικά με τις επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα στην περίπτωσή σας.

Μπορεί να χρειαστούν κάποιοι μήνες ώστε το μεταμοσχευμένο οστό να αναπτυχθεί αρκετά για να υποστηρίξει ένα οδοντικό εμφύτευμα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί μόνο ένα μικρό οστικό μόσχευμα, το οποίο τοποθετείται κατά τη διάρκεια της χειρουργική επέμβασης εμφυτεύματος. Η κατάσταση της γνάθου σας καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία.

Οστικό μόσχευμα
Τοποθέτηση εμφυτεύματος δοντιού.

Τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για την τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος, ο χειρουργός σας κάνει μια μικρή τομή στα ούλα και αποκαλύπτει το οστό. Με ειδικό εξοπλισμό προετοιμάζεται ένα ειδικό φρεάτιο στο οστό της περιοχής και τοποθετείται το οδοντικό εμφύτευμα. Το οδοντικό εμφύτευμα παίζει το ρόλο της ρίζας του δοντιού και τοποθετείται εξολοκλήρου μέσα στο οστό των γνάθων.

Σε αυτό το στάδιο, θα έχετε ακόμα ένα κενό στην θέση όπου το φυσικό σας δόντι λείπει. Ένας τύπος μερικής, προσωρινής οδοντοστοιχίας μπορεί συνήθως να τοποθετηθεί για αισθητικούς λόγους, εάν απαιτείται. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτήν την προσωρινή οδοντοστοιχία για να την καθαρίσετε ή όταν κοιμάστε.

Αναμονή για ανάπτυξη των οστών

Μόλις τοποθετηθεί το οδοντικό εμφύτευμα στη γνάθο σας, ξεκινά η οστεοενσωμάτωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το οστό της γνάθου αναπλάθεται και ενώνεται με την επιφάνεια του οδοντικού εμφυτεύματος. Αυτή η διαδικασία, η οποία ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι κάποιους μήνες, βοηθά στην παροχή μιας σταθερής βάσης για το νέο τεχνητό δόντι σας – όπως λειτουργούν οι ρίζες στα φυσικά δόντια σας.

Τοποθέτηση του προσθετικού κολοβώματος (abutment)

Όταν ολοκληρωθεί η οστεοενσωμάτωση, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον χειρουργική επέμβαση για να τοποθετήσετε το προσθετικό κολόβωμα – το κομμάτι πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί τελικά η θήκη (στεφάνη). Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι πολύ μικρή και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Για να τοποθετηθεί το κολόβωμα – ειδικό προσθετικό εξάρτημα (prosthetic ή healing abutment) πάνω στο εμφύτευμα:

 • Ο στοματικός χειρουργός σας ανοίγει ξανά τα ούλα σας για να αποκαλύψει το οδοντικό εμφύτευμα
 • Το προσθετικό κολόβωμα συνδέεται(κοχλιώνεται) με το οδοντικό εμφύτευμα
 • Τα ούλα της περιοχής διαμορφώνονται και επουλώνονται γύρω από το κολόβωμα
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις η τοποθέτηση του κολοβώματος γίνεται ταυτόχρονα με την χειρουργική τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε το επιπλέον χειρουργικό στάδιο. Το στήριγμα είναι ορατό όταν ανοίγετε το στόμα σας – και θα είναι έτσι μέχρι ο οδοντίατρός σας να ολοκληρώσει την προσθετική αποκατάσταση. Σε μερικούς ανθρώπους δεν τους αρέσει αυτή η εμφάνιση και προτιμούν να τοποθετηθεί το στήριγμα σε ξεχωριστή διαδικασία.

Μετά την τοποθέτηση του κολοβώματος (abutment), τα ούλα σας θα πρέπει να επουλωθούν για περίπου δύο εβδομάδες προτού συνδεθεί το τεχνητό δόντι.

Επιλογή των νέων τεχνητών δοντιών σας

Μόλις τα ούλα σας επουλωθούν, θα γίνει λήψη αποτυπωμάτων από το στόμα και τα υπόλοιπα δόντια σας. Αυτά τα αποτυπώματα χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί η στεφάνη (θήκη) – το ρεαλιστικό τεχνητό δόντι σας. Η στεφάνη δεν μπορεί να τοποθετηθεί έως ότου το οστό της γνάθου σας είναι αρκετά ισχυρό για να υποστηρίξει τη χρήση του νέου δοντιού.

Εσείς και ο οδοντίατρος σας μπορείτε να επιλέξετε τεχνητά δόντια που είναι αφαιρούμενα, σταθερά ή συνδυασμός και των δύο:

Κινητή – αφαιρούμενη προσθετική εργασία. Αυτός ο τύπος είναι παρόμοιος με μια συμβατική αφαιρούμενη οδοντοστοιχία και μπορεί να είναι μερική ή ολική οδοντοστοιχία. Περιέχει τεχνητά λευκά δόντια που περιβάλλονται από ροζ ακρυλικό υλικό. Είναι τοποθετημένο πάνω σε μεταλλικό πλαίσιο που είναι προσαρτημένο στο ειδικό προσθετικό κολόβωμα που έχει τοποθετηθεί πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα και ασφαλίζεται στη θέση του. Μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα για επισκευή ή καθημερινό καθαρισμό.

Σταθερή – ακίνητη προσθετική εργασία. Σε αυτόν τον τύπο, το τεχνητό δόντι βιδώνεται μόνιμα και στερεώνεται στο ειδικό προσθετικό κολόβωμα που βρίσκεται πάνω στο εμφύτευμα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το δόντι για καθαρισμό ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τις περισσότερες φορές, κάθε τεχνητό δόντι (θήκη) συνδέεται με το δικό της οδοντικό εμφύτευμα. Ωστόσο, επειδή τα εμφυτεύματα είναι εξαιρετικά δυνατά, με λίγα εμφυτεύματα αποκαθίστανται πολλά δόντια τα οποία γεφυρώνονται μεταξύ τους.

Επιπλοκές και κίνδυνοι μετά την τοποθέτηση

Αν και ο κίνδυνος επιπλοκών είναι μηδαμινός, είτε έχετε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος σε ένα στάδιο είτε σε πολλαπλά στάδια, μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικές από τις παρακάτω τυπικές παρενέργειες που σχετίζονται με οποιονδήποτε τύπο στοματικής χειρουργικής, όπως:

 • Πρήξιμο των ούλων και του προσώπου σας
 • Μώλωπες του δέρματος και των ούλων
 • Πόνος στο σημείο εμφύτευσης
 • Μικρή αιμορραγία

Μπορεί να χρειαστείτε φάρμακα, όπως παυσίπονα ή αντιβιοτικά μετά από την χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων. Εάν ο πόνος, το πρήξιμο, η ταλαιπωρία ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα επιδεινωθεί τις ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

Μετά από κάθε στάδιο της χειρουργικής επέμβασης, μπορεί να χρειαστεί να τρώτε μαλακές τροφές, ενόσω η χειρουργημένη περιοχή θεραπεύεται. Συνήθως, ο στοματικός χειρουργός σας χρησιμοποιεί ράμματα που διαλύονται μόνα τους. Στην περίπτωση που τα ράμματα δεν διαλύονται μόνα τους, ο οδοντίατρός σας τα αφαιρεί.

Διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων

Τα εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μόνιμα. Όμως όλα εξαρτώνται από την φροντίδα που θα ακολουθήσετε για τα εμφυτεύματά σας και την στοματική σας υγεία συνολικά. Άρα στην ερώτηση “πόσο κρατάνε τα οδοντιατρικά εμφυτεύματα” θα σας λέγαμε ότι όσο εσείς φροντίζετε για αυτά, τόσο και αυτά θα είναι στο στόμα σας και θα βελτιώνουν την καθημερινότητά σας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι επιτυχημένα. Μερικές φορές, ωστόσο, το οστό δεν ενσωματώνει επαρκώς με το μεταλλικό εμφύτευμα. Το κάπνισμα ή ο ελλειπής καθαρισμός, για παράδειγμα, μπορεί να συμβάλλουν στην αποτυχία εμφυτεύματος και τις επιπλοκές.

Εάν η οστεοενσωμάτωση δεν γίνει επαρκώς, το εμφύτευμα αφαιρείται, το οστό καθαρίζεται και μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά τη διαδικασία σε περίπου τρεις μήνες.

Περιποίηση εμφυτευμάτων

Μπορείτε να βοηθήσετε τα εμφυτεύματα, καθώς τα φυσικά δόντια που απομένουν, να διαρκέσουν περισσότερο αν κάνετε τα παρακάτω:

Εξασφάλιση στοματικής υγιεινής. Όπως και με τα φυσικά δόντια σας, διατηρήστε καθαρά τα εμφυτεύματα, τα τεχνητά δόντια και τους ιστούς των ούλων. Ειδικά σχεδιασμένες βούρτσες, όπως τα μεσοδόντια βουρτσάκια που ολισθαίνουν μεταξύ των δοντιών, μπορεί να βοηθήσουν στον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τα δόντια, τα ούλα και τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας. Προγραμματίστε οδοντικούς ελέγχους για να διασφαλίσετε την υγεία και την καλή λειτουργία των εμφυτευμάτων σας και ακολουθήστε τις συμβουλές για καθαρισμό.

Αποφυγή βλαπτικών συνηθειών. Μην μασάτε σκληρά αντικείμενα, όπως πάγο ή σκληρή καραμέλα, που μπορεί να σπάσουν τις στεφάνες ή τα φυσικά δόντια σας. Αποφύγετε τα προϊόντα με χρωστικές ουσίες, όπως ο καπνός και η καφεΐνη που λεκιάζουν τα δόντια. Εάν τρίζετε τα δόντια σας πρέπει να λάβετε θεραπεία.

Φροντίδα και περιποίηση εμφυτευμάτων

Τύποι - Είδη εμφυτευμάτων

Υπάρχουν πολλοί τύποι εμφυτευμάτων. Σήμερα έχουν επικρατήσει τα ενδο-οστικά εμφυτεύματα που τοποθετούνται μέσα στο οστό των γνάθων. Έχουν σχήμα κυλίνδρου ή προσομοιάζουν τις φυσικές ρίζες των δοντιών.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν μεγάλη ποικιλία σε διάμετρο, μήκος, μορφολογία επιφάνειας, τρόπο σύνδεσης με τα προσθετικά κολοβώματα και τα τεχνητά δόντια.

Εξειδικευμένη ομάδα χειρουργών οδοντιάτρων και προσθετολόγων εμφυτευμάτων θα σας κατευθύνει για την σωστή επιλογή για την δική σας περίπτωση.

Δείτε παρακάτω γιατί η Κλινική μας εξασφαλίζει την καλύτερη λύση εμφυτευμάτων για εσάς.

Τα Καλύτερα Εμφυτεύματα Δοντιών.

Τα εμφυτεύματα δοντιών έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά για την αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών και είναι σε χρήση για περισσότερα από 50 χρόνια.

Είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, υλικό βιοσυμβατό και αποδεκτό από το σώμα μας και αποτελούν δυνατή και σταθερή βάση για την αντικατάσταση δοντιών που λείπουν. Το φυσικό οστό «κλειδώνει» το εμφύτευμα αναπτυσσόμενο στην επιφάνειά του. Η διαδικασία αυτή γνωστή ως οστεοενσωμάτωση, δίνει την σταθερότητα και την αντοχή που χρειάζεται για την καθημερινή χρήση και λειτουργία των δοντιών που στηρίζονται στα εμφυτεύματα.

Όμως, σημαντικό παράγοντα για τα ασφάλεια και διατήρηση των εμφυτευμάτων αποτελεί και η ποιότητα του υλικού.

Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών, χρησιμοποιούμε το σύστημα εμφυτευμάτων της ηγέτιδας κατασκευάστριας εταιρείας του κλάδου Nobel Biocare, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Τα καλύτερα εμφυτεύματα
Εμφυτεύματα με χρήση της τελευταίας τεχνολογίας

Ψηφιακός Σχεδιασμός & Υπολογιστικά Κατευθυνόμενη Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων

Με τη χρήση της τεχνολογίας, η χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι ασφαλής και προβλέψιμη διαδικασία όταν εκτελείται από εκπαιδευμένους και έμπειρους οδοντίατρους.
 
Η μελέτη της κάθε περίπτωσης γίνεται με χρήση ειδικής Οδοντιατρικής Ψηφιακής Τομογραφίας από Χειρουργό Εμφυτευμάτων. Η τοποθέτηση καθοδηγείται με ασφάλεια από ψηφιακό χειρουργικό οδηγό, σύγχρονης 3D Printing τεχνολογίας.
 

Ο σχεδιασμός και η ρύθμιση της Προσθετικής Αποκατάστασης γίνεται από εξειδικευμένο Προσθετολόγο. Η σύγχρονη Οδοντιατρική Εμφυτευματολογία απαιτεί την συνεργασία των οδοντιατρικών εξειδικεύσεων.

Η αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα αποτελεί ασφαλή, καθημερινή διαδικασία που απαιτεί επίσημα εκπαιδευμένη οδοντιατρική ομάδα.

Οι οδοντίατροι μας είναι στη διάθεση σας για να συζητήσουν μαζί σας και να σας συστήσουν την καλύτερη θεραπεία για την περίπτωση σας. Η Οδοντιατρική Κλινική μας χρησιμοποιεί τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές εμφυτευματολογίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε επίσης

Σταθερή οδοντοστοιχία με 4 εμφυτεύματα μέσα σε μια μέρα

Λύσεις εάν έχετε χάσει Όλα σας τα Δόντια

Λύσεις εάν έχετε χάσει 1 ή περισσότερα Δόντια

Εξελιγμένες Τεχνικές Εμφυτευματολογίας