Οδηγός Για Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα

Εμφυτεύματα δοντιών.

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών

Τα εμφυτεύματα δοντιών αντικαθιστούν τα κατεστραμμένα ή χαμένα δόντια με τεχνητά που φαίνονται και λειτουργούν όπως τα φυσικά. Αντικαθιστούν τις φυσικές ρίζες των δοντιών με τεχνητές ρίζες κατασκευασμένες από τιτάνιο και αποκαλούνται συχνά ως βιδωτά ή φυτευτά δόντια. Αποτελούν ιδανική εναλλακτική λύση στις τεχνητές οδοντοστοιχίες (μασέλες) ή στις γέφυρες δοντιών που προκαλούν προβλήματα ή δεν εφαρμόζουν σωστά, ενώ δίνουν λύσεις όταν η έλλειψη φυσικών ριζών δοντιών δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ακίνητων προσθετικών εργασιών.

Κατά τη διάρκεια της  χειρουργικής επέμβασης, η μέθοδος με την οποία τοποθετείται το οδοντικό εμφύτευμα, εξαρτάται από τον τύπο του εμφυτεύματος και την κατάσταση του οστού των γνάθων σας. Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων ενδέχεται να περιλαμβάνει διαφορετικές διαδικασίες και στάδια, ενώ η σύγχρονη τεχνολογία εμφύτευσης σας δίνει σήμερα τη δυνατότητα, σε περιπτώσεις που λείπουν όλα τα δόντια, να αποκτήσετε με μόνο 4 εμφυτεύματα δόντια σε μια μέρα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι ότι αποτελούν σταθερή βάση για τα νέα δόντια σας δίχως να χρησιμοποιούνται – τροχίζονται – τα γειτονικά δόντια.

Διαβάστε στον Οδηγό μας τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά πριν πάτε στον οδοντίατρο.

Πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων

Τα εμφυτεύματα δοντιών έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων προσθετικών εργασιών.

 • Αντικαθιστούν τις ρίζες των δοντιών που λείπουν.
 • Δεν μετακινούνται και δεν προκαλούν βλάβη στα οστά, όπως συνήθως συμβαίνει με τις γέφυρες που στηρίζονται σε ρίζες δοντιών.
 • Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται δεν μπορεί να υποστεί φθορές όπως τα φυσικά δόντια ή να προκαλέσει βλάβη στο οστό της γνάθου.
 • Δεν τροχίζονται τα διπλανά δόντια που είναι άθικτα ή γερά, όπως γίνεται με τις γέφυρες.
 • Βελτιώνουν την αισθητική εμφάνιση, κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι τα τεχνητά δόντια σας δεν είναι φυσικά.
 • Αυξάνουν την αυτοεκτίμηση.
 • Βελτιώνουν την ομιλία. Οι οδοντοστοιχίες με κακή εφαρμογή δημιουργούν προβλήματα στην ομιλία. Επιπλέον όταν μιλάτε θα νιώθετε άνετα και δεν θα φοβάστε ότι η μασέλα θα φύγει από τη θέση της.
 • Βελτίωση της στοματικής και σωματικής υγείας, αφού τα εμφυτεύματα λειτουργούν όπως τα φυσικά δόντια.
 • Ευκολία στη μάσηση, όπως όταν είχατε τα φυσικά δόντια σας.
 • Αντοχή στον χρόνο, δεν φθείρονται όπως τα φυσικά δόντια.
 • Αποφυγή της δυσάρεστης ταλαιπωρίας αφαίρεσης των κινητών οδοντοστοιχιών.

Είναι εμφανές ότι τα εμφυτεύματα δεν εμφανίζουν μειονεκτήματα έναντι οποιασδήποτε άλλης λύσης που προτείνεται για την αντιμετώπιση της απώλειας δοντιών.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατάλληλα για εσάς εάν:

 • Έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των οστών των γνάθων σας.
 • Έχετε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια.
 • Έχετε υγιείς στοματικούς ιστούς.
 • Υπάρχει επαρκές οστό για την τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος ή μπορεί να αναπλαστεί με οστικά μοσχεύματα.
 • Δεν έχετε προβλήματα υγείας που θα επηρεάσουν την επούλωση των οστών.
 • Δεν είστε σε θέση ή δεν θέλετε να φορέσετε μασέλες ή γέφυρες.
 • Θέλετε να βελτιώσετε την ομιλία σας, την ικανότητα μάσησης και την αισθητική του προσώπου σας.

Διαδικασία και στάδια

Αρχικά, πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο οδοντίατρο. Η επιλογή του ιατρού πρέπει να γίνει προσεκτικά, αφού η προτίμηση ενός άπειρου οδοντίατρου, ακόμα και αν χρησιμοποιήσει υψηλής ποιότητας εμφυτεύματα, δεν εγγυάται απαραίτητα την επιτυχία. Η διαδικασία σχεδιασμού της θεραπείας με οδοντικά εμφυτεύματα γίνεται από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών:

 • Στοματικός χειρουργός. Ειδικός χειρουργός εμφυτευματολόγος που ειδικεύεται σε καταστάσεις του στόματος, της γνάθου και του προσώπου.
 • Περιοδοντολόγος. Eιδικεύεται στη θεραπεία ιστών που περιβάλλουν τα δόντια, όπως τα ούλα και το οστό των γνάθων.
 • Προσθετολόγος. Σχεδιάζει και προσαρμόζει τα τεχνητά δόντια (στεφάνες, γέφυρες, οδοντοστοιχίες) πάνω στα εμφυτεύματα, λαμβάνοντας υπόψη την αισθητική εμφάνιση.
 

Επειδή τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν χειρουργική επέμβαση, πρέπει να προηγηθεί μια διεξοδική ιατρική εξέταση, που περιλαμβάνει:

 • Πλήρη οδοντιατρική εξέταση. Απαιτούνται οδοντιατρικές ακτινογραφίες ή και ειδική αξονική υπολογιστική τομογραφία (Dental CT Scan) από τα δόντια και την γνάθο σας.
 • Επανεξέταση του ιατρικού σας ιστορικού. Ενημερώστε τον οδοντίατρό σας σχετικά με οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις και τυχόν φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και συμπληρωμάτων. Εάν έχετε ορισμένες καρδιακές παθήσεις ή ορθοπεδικά εμφυτεύματα, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τα 5 στάδια της Διαδικασίας Για Τα Εμφυτεύματα Δοντιών.
 

Σχέδιο θεραπείας

Προσαρμοσμένο στην περίπτωσή σας, το σχέδιο εμφύτευσης λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως πόσα δόντια πρέπει να αντικαταστήσετε και την κατάσταση του οστού της γνάθου και των υπολοίπων δοντιών.

Για τον έλεγχο του πόνου, οι επιλογές αναισθησίας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης περιλαμβάνουν τοπική αναισθησία, καταστολή ή γενική αναισθησία. Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας σχετικά με ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς.

Η οδοντιατρική ομάδα θα σας καθοδηγήσει για τη διατροφή σας πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ανάλογα με τον τύπο της αναισθησίας που επιλεγεί. Εάν λάβετε καταστολή ή γενική αναισθησία, προγραμματίστε να σας οδηγήσει κάποιος στο σπίτι μετά τη χειρουργική επέμβαση και να ξεκουραστείτε για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ο οδοντίατρος θα προτείνει το καλύτερο σχέδιο θεραπείας για εσάς.

Χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων συνήθως πραγματοποιείται σε στάδια, με χρόνο επούλωσης μεταξύ των διαδικασιών. Η κλασσική διαδικασία τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος περιλαμβάνει βήματα, όπως:

 • Αφαίρεση των κατεστραμμένων δοντιών.
 • Προετοιμασία του οστού των γνάθων σας με οστικά μοσχεύματα, εφόσον απαιτείται.
 • Τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος.
 • Διαμόρφωση, αύξηση ή βελτίωση των μαλακών ιστών της περιοχής.
 • Τοποθέτηση ειδικού προσθετικού εξαρτήματος (προσθετικό κολόβωμα – abutment) πάνω στο εμφύτευμα στο οποίο θα σταθεροποιηθεί το τεχνητό δόντι. 
 • Κατασκευή και τοποθέτηση του τεχνητού δοντιού (προσθετική εργασία).

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικές μέρες ή και μήνες από την αρχή έως το τέλος, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενούς. Σημαντικό μέρος αυτού του χρόνου αφιερώνεται στη θεραπεία και στην ανάπτυξη νέου οστού στη γνάθο. Ανάλογα με την περίπτωσή σας, τη διαδικασία που έχει γίνει ή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ορισμένες φορές μπορούν να συγχωνευτούν κάποια βήματα.

Τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος.

Είναι η χειρουργική επέμβαση που αποκαθιστά την οστική απώλεια μετά από ατύχημα, από ασθένειες των ούλων ή μετά από απώλεια δοντιών. Εάν το οστό της άνω ή της κάτω γνάθου σας δεν είναι αρκετά παχύ ή είναι πολύ μαλακό, ίσως να χρειαστείτε οστικό μόσχευμα προτού μπορέσετε να κάνετε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι δυνάμεις κατά την μάσηση ασκούν μεγάλη πίεση στα οστά σας και αν το οστό δεν μπορεί να υποστηρίξει το εμφύτευμα, η χειρουργική επέμβαση πιθανότατα θα αποτύχει. Τα οστικά μοσχεύματα μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο σταθερή βάση για το εμφύτευμα.

Υπάρχουν πολλά υλικά μοσχεύματος οστών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπλαση του οστού. Οι επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν ένα φυσικό ή ένα συνθετικό μόσχευμα οστών,  υποκατάστατο οστού που μπορεί να παρέχει δομές στήριξης για νέα ανάπτυξη των οστών. Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας σχετικά με τις επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα στην περίπτωσή σας.

Μπορεί να χρειαστούν κάποιοι μήνες ώστε το μεταμοσχευμένο οστό να αναπτυχθεί αρκετά για να υποστηρίξει ένα οδοντικό εμφύτευμα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί μόνο ένα μικρό οστικό μόσχευμα, το οποίο τοποθετείται κατά τη διάρκεια της χειρουργική επέμβασης εμφυτεύματος. Η κατάσταση της γνάθου σας καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία.

Οστικό μόσχευμα
Τοποθέτηση εμφυτεύματος δοντιού.

Τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για την τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος, ο χειρουργός σας κάνει μια μικρή τομή στα ούλα και αποκαλύπτει το οστό. Με ειδικό εξοπλισμό προετοιμάζεται ένα ειδικό φρεάτιο στο οστό της περιοχής και τοποθετείται το οδοντικό εμφύτευμα. Το οδοντικό εμφύτευμα παίζει το ρόλο της ρίζας του δοντιού και τοποθετείται εξολοκλήρου μέσα στο οστό των γνάθων.

Σε αυτό το στάδιο, θα έχετε ακόμα ένα κενό στην θέση όπου το φυσικό σας δόντι λείπει. Ένας τύπος μερικής, προσωρινής οδοντοστοιχίας μπορεί συνήθως να τοποθετηθεί για αισθητικούς λόγους, εάν απαιτείται. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτήν την προσωρινή οδοντοστοιχία για να την καθαρίσετε ή όταν κοιμάστε.

Αναμονή για ανάπτυξη των οστών

Μόλις τοποθετηθεί το οδοντικό εμφύτευμα στη γνάθο σας, ξεκινά η οστεοενσωμάτωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το οστό της γνάθου αναπλάθεται και ενώνεται με την επιφάνεια του οδοντικού εμφυτεύματος. Αυτή η διαδικασία, η οποία ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι κάποιους μήνες, βοηθά στην παροχή μιας σταθερής βάσης για το νέο τεχνητό δόντι σας – όπως λειτουργούν οι ρίζες στα φυσικά δόντια σας.

Τοποθέτηση του προσθετικού κολοβώματος (abutment)

Όταν ολοκληρωθεί η οστεοενσωμάτωση, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον χειρουργική επέμβαση για να τοποθετήσετε το προσθετικό κολόβωμα – το κομμάτι πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί τελικά η θήκη (στεφάνη). Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι πολύ μικρή και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Για να τοποθετηθεί το κολόβωμα – ειδικό προσθετικό εξάρτημα (prosthetic ή healing abutment) πάνω στο εμφύτευμα:

 • Ο στοματικός χειρουργός σας ανοίγει ξανά τα ούλα σας για να αποκαλύψει το οδοντικό εμφύτευμα.
 • Το προσθετικό κολόβωμα συνδέεται(κοχλιώνεται) με το οδοντικό εμφύτευμα.
 • Τα ούλα της περιοχής διαμορφώνονται και επουλώνονται γύρω από το κολόβωμα.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις η τοποθέτηση του κολοβώματος γίνεται ταυτόχρονα με την χειρουργική τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε το επιπλέον χειρουργικό στάδιο. Το στήριγμα είναι ορατό όταν ανοίγετε το στόμα σας – και θα είναι έτσι μέχρι ο οδοντίατρός σας να ολοκληρώσει την προσθετική αποκατάσταση. Σε μερικούς ανθρώπους δεν τους αρέσει αυτή η εμφάνιση και προτιμούν να τοποθετηθεί το στήριγμα σε ξεχωριστή διαδικασία.

Μετά την τοποθέτηση του κολοβώματος (abutment), τα ούλα σας θα πρέπει να επουλωθούν για περίπου δύο εβδομάδες προτού συνδεθεί το τεχνητό δόντι.

Επιλογή των νέων τεχνητών δοντιών σας

Μόλις τα ούλα σας επουλωθούν, θα γίνει λήψη αποτυπωμάτων από το στόμα και τα υπόλοιπα δόντια σας. Αυτά τα αποτυπώματα χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί η στεφάνη (θήκη) – το τεχνητό δόντι σας. Η στεφάνη δεν μπορεί να τοποθετηθεί έως ότου το οστό της γνάθου σας είναι αρκετά ισχυρό για να υποστηρίξει τη χρήση του νέου δοντιού.

Εσείς και ο οδοντίατρος σας μπορείτε να επιλέξετε τεχνητά δόντια που είναι αφαιρούμενα, σταθερά ή συνδυασμός και των δύο:

Κινητή – αφαιρούμενη προσθετική εργασία. Αυτός ο τύπος είναι παρόμοιος με μια συμβατική αφαιρούμενη οδοντοστοιχία και μπορεί να είναι μερική ή ολική οδοντοστοιχία. Περιέχει τεχνητά λευκά δόντια που περιβάλλονται από ροζ ακρυλικό υλικό. Είναι τοποθετημένο πάνω σε μεταλλικό πλαίσιο που είναι προσαρτημένο στο ειδικό προσθετικό κολόβωμα που έχει τοποθετηθεί πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα και ασφαλίζεται στη θέση του. Μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα για επισκευή ή καθημερινό καθαρισμό.

Σταθερή – ακίνητη προσθετική εργασία. Σε αυτόν τον τύπο, το τεχνητό δόντι βιδώνεται μόνιμα και στερεώνεται στο ειδικό προσθετικό κολόβωμα που βρίσκεται πάνω στο εμφύτευμα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το δόντι για καθαρισμό ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τις περισσότερες φορές, κάθε τεχνητό δόντι (θήκη) συνδέεται με το δικό της οδοντικό εμφύτευμα. Ωστόσο, επειδή τα εμφυτεύματα είναι εξαιρετικά δυνατά, με λίγα εμφυτεύματα αποκαθίστανται πολλά δόντια τα οποία γεφυρώνονται μεταξύ τους.

Επιπλοκές μετά την τοποθέτηση

Αν και ο κίνδυνος επιπλοκών είναι μηδαμινός, είτε έχετε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος σε ένα στάδιο είτε σε πολλαπλά στάδια, μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικές από τις παρακάτω τυπικές παρενέργειες και προβλήματα που σχετίζονται με οποιονδήποτε τύπο στοματικής χειρουργικής, όπως:

 • Πρήξιμο των ούλων και του προσώπου σας
 • Μώλωπες του δέρματος και των ούλων
 • Πόνος στο σημείο εμφύτευσης
 • Μικρή αιμορραγία

Για την αντιμετώπιση του πόνου στην περιοχή εμφ΄ύτευσης μπορεί να χρειαστείτε φάρμακα, όπως παυσίπονα μετά από την χειρουργική επέμβαση. Σε κάποιες περιπτώσεις ο ιατρός ενδέχεται να συστήσει αντιβίωση ή κάποιο αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Εάν ο πόνος στα εμφυτεύματα δοντιών, το πρήξιμο ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα επιδεινωθεί τις ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

Μετά από κάθε στάδιο της χειρουργικής επέμβασης, μπορεί να χρειαστεί να τρώτε μαλακές τροφές, ενόσω η χειρουργημένη περιοχή θεραπεύεται. Συνήθως, ο χειρουργός εμφυτευματολόγος χρησιμοποιεί ράμματα που διαλύονται μόνα τους. Στην περίπτωση που τα ράμματα δεν διαλύονται μόνα τους, ο οδοντίατρός σας τα αφαιρεί.

Διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων

Τα εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μόνιμα. Όμως όλα εξαρτώνται από την φροντίδα που θα ακολουθήσετε για τα εμφυτεύματά σας και την στοματική σας υγεία συνολικά. Άρα στην ερώτηση “πόσο κρατάνε τα οδοντιατρικά εμφυτεύματα” θα σας λέγαμε ότι όσο εσείς φροντίζετε για αυτά, τόσο και αυτά θα είναι στο στόμα σας και θα βελτιώνουν την καθημερινότητά σας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι επιτυχημένα. Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Εμφυτευματολογίας (AAID), το ποσοστό επιτυχίας εμφυτευμάτων ανέρχεται σε 98% στην πρώτη 5ετία, ενώ σε βάθος 15ετίας το ποσοστό κυμαίνεται στο 82-95%. Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας εξαρτώνται άμεσα από τον λεπτομερή σχεδιασμό της χειρουργικής επέμβασης, αλλά και της προσθετικής αποκατάστασης.

Ωστ΄όσο, μερικές φορές, το οστό δεν ενσωματώνει επαρκώς με το μεταλλικό εμφύτευμα. Το κάπνισμα ή ο ελλειπής καθαρισμός, για παράδειγμα, μπορεί να συμβάλλουν στην αποτυχία του εμφυτεύματος και τις επιπλοκές.

Εάν η οστεοενσωμάτωση δεν γίνει επαρκώς, το εμφύτευμα αφαιρείται, το οστό καθαρίζεται και μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά τη διαδικασία σε περίπου τρεις μήνες.

Περιποίηση εμφυτευμάτων

Μπορείτε να βοηθήσετε τα εμφυτεύματα, καθώς τα φυσικά δόντια που απομένουν, να διαρκέσουν περισσότερο αν κάνετε τα παρακάτω:

Εξασφάλιση στοματικής υγιεινής. Όπως και με τα φυσικά δόντια σας, διατηρήστε καθαρά τα εμφυτεύματα, τα τεχνητά δόντια και τους ιστούς των ούλων. Ειδικά σχεδιασμένες βούρτσες, όπως τα μεσοδόντια βουρτσάκια που ολισθαίνουν μεταξύ των δοντιών, μπορεί να βοηθήσουν στον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τα δόντια, τα ούλα και τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας. Προγραμματίστε οδοντικούς ελέγχους για να διασφαλίσετε την υγεία και την καλή λειτουργία των εμφυτευμάτων σας και ακολουθήστε τις συμβουλές για καθαρισμό.

Αποφυγή βλαπτικών συνηθειών. Μην μασάτε σκληρά αντικείμενα, όπως πάγο ή σκληρή καραμέλα, που μπορεί να σπάσουν τις στεφάνες ή τα φυσικά δόντια σας. Αποφύγετε τα προϊόντα με χρωστικές ουσίες, όπως ο καπνός και η καφεΐνη που λεκιάζουν τα δόντια. Εάν τρίζετε τα δόντια σας πρέπει να λάβετε θεραπεία.

Φροντίδα και περιποίηση εμφυτευμάτων

Τύποι - Είδη εμφυτευμάτων

Υπάρχουν πολλοί τύποι εμφυτευμάτων, με περισσότερες από 100 “μάρκες” στην αγορά. Σήμερα έχουν επικρατήσει τα ενδο-οστικά εμφυτεύματα που τοποθετούνται μέσα στο οστό των γνάθων. Έχουν σχήμα κυλίνδρου ή προσομοιάζουν τις φυσικές ρίζες των δοντιών.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν μεγάλη ποικιλία σε διάμετρο, μήκος, μορφολογία επιφάνειας, τρόπο σύνδεσης με τα προσθετικά κολοβώματα και τα τεχνητά δόντια.

Εξειδικευμένη ομάδα χειρουργών οδοντιάτρων και προσθετολόγων εμφυτευμάτων θα σας κατευθύνει για την σωστή επιλογή για την δική σας περίπτωση. Μάθετε περισσότερα για τους τύπους και είδη εμφυτευμάτων.

Δείτε παρακάτω γιατί η Κλινική μας εξασφαλίζει την καλύτερη λύση εμφυτευμάτων για εσάς.

Η πρόταση μας για υψηλής ποιότητας εμφυτεύματα

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι ασθενείς να ρωτούν ποιο είναι το καλύτερο εμφύτευμα, επιθυμώντας να έχουν μια λύση που θα διαρκέσει μόνιμα και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Τα εμφυτεύματα δοντιών έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά για την αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών και είναι σε χρήση για περισσότερα από 50 χρόνια.

Είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, υλικό βιοσυμβατό και αποδεκτό από το σώμα μας και αποτελούν δυνατή και σταθερή βάση για την αντικατάσταση δοντιών που λείπουν. Το φυσικό οστό «κλειδώνει» το εμφύτευμα αναπτυσσόμενο στην επιφάνειά του. Η διαδικασία αυτή γνωστή ως οστεοενσωμάτωση, δίνει την σταθερότητα και την αντοχή που χρειάζεται για την καθημερινή χρήση και λειτουργία των δοντιών που στηρίζονται στα εμφυτεύματα.

Όμως, σημαντικό παράγοντα για την ασφάλεια και διατήρηση των εμφυτευμάτων αποτελεί η ποιότητα του υλικού.

Αν αναρωτιέστε για την ποιότητα των υλικών διαβάστε ποια είναι τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών και γιατί στην Κλινική μας συστήνουμε το σύστημα εμφυτευμάτων της ηγέτιδας κατασκευάστριας εταιρείας του κλάδου Nobel Biocare, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών
Αποκατάσταση εμφυτευμάτων δοντιών με χρήση της τελευταίας τεχνολογίας

Υπολογιστικά Κατευθυνόμενη Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων

Με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, η χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι ασφαλής και προβλέψιμη διαδικασία όταν εκτελείται από εκπαιδευμένους και έμπειρους οδοντίατρους.
 
Η μελέτη της κάθε περίπτωσης γίνεται με χρήση ειδικής Οδοντιατρικής Ψηφιακής Τομογραφίας από Χειρουργό Εμφυτευμάτων. Η τοποθέτηση καθοδηγείται με ασφάλεια από ψηφιακό χειρουργικό οδηγό, σύγχρονης 3D Printing τεχνολογίας.
 

Ο σχεδιασμός και η ρύθμιση της Προσθετικής Αποκατάστασης γίνεται από εξειδικευμένο Προσθετολόγο. Η σύγχρονη Οδοντιατρική Εμφυτευματολογία απαιτεί την συνεργασία των οδοντιατρικών εξειδικεύσεων.

Η αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα αποτελεί ασφαλή, καθημερινή διαδικασία που απαιτεί επίσημα εκπαιδευμένη οδοντιατρική ομάδα.

Οι οδοντίατροι μας είναι στη διάθεση σας για να συζητήσουν μαζί σας και να σας συστήσουν την καλύτερη θεραπεία για την περίπτωση σας. Η Οδοντιατρική Κλινική μας χρησιμοποιεί τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές εμφυτευματολογίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε επίσης

Σταθερή οδοντοστοιχία με 4 εμφυτεύματα μέσα σε μια μέρα

Λύσεις εάν έχετε χάσει Όλα σας τα Δόντια

Λύσεις εάν έχετε χάσει 1 ή περισσότερα Δόντια

Εξελιγμένες Τεχνικές Εμφυτευματολογίας