Τιμές και κόστος για τα εμφυτεύματα δοντιών.

Τιμές και κόστος για τα εμφυτεύματα δοντιών.

Τα τελευταία χρόνια το κόστος της θεραπείας και οι τιμές των οδοντικών εμφυτευμάτων έχει γίνει προσιτό. Ωστόσο, στο διαδίκτυο υπάρχει μια μεγάλη γκάμα εκτιμήσεων κόστους και συγκρίσεων τιμών, καθιστώντας δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η προσφορά που έχετε αφορά σε οδοντιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας αντιστοιχεί σε λογικό κόστος. Εάν σκέφτεστε να βάλετε εμφυτεύματα δοντιών για ιατρικούς ή αισθητικούς λόγους, τότε αυτός ο οδηγός θα σας δώσει μια γενική εικόνα του τι πρέπει να γνωρίζετε όσον αφορά το κόστος εμφυτευμάτων, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Τα ασφαλή, υψηλής ποιότητας οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μόνιμη λύση που έχει όμως σημαντικό κόστος. Η τελική τιμή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εάν μια διαφημιζόμενη τιμή ή προσφορά φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, συνήθως υπάρχουν επιπλέον παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε εάν μια τιμή για ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι λογική, θα περιγράψουμε εν συντομία τι εμπλέκεται στη διαδικασία και θα αναλύσουμε τους παράγοντες που συμβάλλουν στο κόστος.

Από τι εξαρτάται το κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων.​

Το τελικό κόστος εξαρτάται κυρίως από το υλικό του εμφυτεύματος, το σχέδιο θεραπείας και τους παράγοντες που αναφέρουμε παρακάτω. Πόσο σημαντικό είναι όμως το κόστος των εμφυτευμάτων όταν με την κατάλληλη φροντίδα αποτελεί μια μόνιμη λύση, ενώ μια γέφυρα διαρκεί περίπου 10 – 15 χρόνια;

Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι ένα τεχνητό δόντι που τοποθετείται στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσει ένα φυσικό δόντι και μια ρίζα. Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελείται από τρία μέρη, που ανάλογα με την ποιότητα των υλικών η τιμή τους τους διαφέρει:

  • το εμφύτευμα αυτό καθαυτό που αντικαθιστά τη ρίζα των δοντιών.
  • την υπερκείμενη στεφάνη(θήκη), γέφυρα ή οδοντοστοιχία που αντικαθιστά τα δόντια που λείπουν (προσθετική εργασία).
  • Το κολόβωμα (abutment) που συνδέει τo εμφύτευμα με την προσθετική εργασία.

Αφού το εμφύτευμα τοποθετηθεί στο οστό της γνάθου αφήνεται να επουλωθεί και να ενσωματωθεί στο οστό για τρεις έως έξι μήνες. Όταν το εμφύτευμα έχει ενσωματωθεί στο οστό (οστεοενσωμάτωση), ο οδοντίατρος θα τοποθετήσει το κολόβωμα (abutment) και την προσθετική εργασία πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα έτσι ώστε να εμφανίζεται και να λειτουργεί όπως το φυσικό δόντι.

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι ένα ειδικό ιατροτεχνολογικό υλικό για την κατασκευή των οποίων πρέπει να τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές. Είναι αποδεδειγμένο ότι η επιφάνεια των εμφυτευμάτων απαιτεί τον υψηλότερο δυνατό βαθμό καθαρότητας σε μικροσκοπικό επίπεδο για να είναι επιτυχής η ένωσή τους με το οστό (οστεοενσωμάτωση). Επίσης, τα διάφορα προσθετικά εξαρτήματα που στηρίζονται πάνω στα εμφυτεύματα πρέπει να έχουν απόλυτη εφαρμογή σε επίπεδο εκατομμυριοστών του μέτρου (μm) για να μην υπάρχουν επιπλοκές μακροχρόνια. Για το λόγο αυτό στην κλινική μας επιλέγουμε την ηγέτιδα εταιρία παραγωγής εμφυτευμάτων με παρουσία σχεδόν 60 ετών, την Nobel Biocare. Η χρήση εμφυτευμάτων και προσθετικών εξαρτημάτων τέτοιου επιπέδου επηρεάζει το κόστος και την τελική τιμή των εμφυτευμάτων δοντιών.

Το κόστος διαμορφώνεται επίσης ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας του κάθε ασθενούς. Υπάρχουν τεχνικές και διαδικασίες όπου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είναι δυνατή η άμεση τοποθέτηση προσθετικής εργασίας ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος (άμεση φόρτιση), καθώς επίσης και διαδικασίες εξαγωγής κατεστραμμένου δοντιού με ταυτόχρονη τοποθέτηση του εμφυτεύματος (άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος).

Οι τεχνικές αυτές παρέχονται από έμπειρες και εξειδικευμένες ομάδες οδοντιάτρων (εμφυτευματολόγο, προσθετολόγο κλπ) και όπως είναι λογικό έχουν αυξημένο κόστος.

Ποιο είναι το μέσο κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει το μέσο κόστος σε ευρώ για διαφορετικά οδοντικά εμφυτεύματα σε πιστοποιημένη ιατρική εγκατάσταση σε καθεμία από τις ακόλουθες χώρες.

ΧώραΚόστος Εμφυτευμάτων
Ουκρανία676 €
Τουρκία650 €
Ινδία831 €
Βουλγαρία850 €
Μεξικό892 €
Κροατία910 €
Ουγγαρία920 €
Πολωνία1057 €
Τσεχική Δημοκρατία1075 €
Γερμανία1236 €
Ταϊλάνδη1340 €
Μαλαισία2050 €
Ηνωμένο Βασίλειο2180 €

Το μέσο κόστος αφορά ένα μόνο εμφύτευμα δοντιού συμπεριλαμβανομένου του προσθετικού κολοβώματος και απλής προσθετικής εργασίας, χωρίς προσωρινή προσθετική εργασία ή οστικά μοσχεύματα. Γιατί όμως υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση τιμών διεθνώς; Δείτε παρακάτω ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν το κόστος της θεραπείας, πριν βγάλετε εύκολα συμπεράσματα και αφού λάβετε υπόψη ότι οι τιμές διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την ποιότητα υλικών του εμφυτεύματος, την κατάσταση της στοματικής υγείας του ασθενούς και την ποιότητα των οδοντιατρικών υπηρεσιών. Επίσης, η αμοιβή του οδοντίατρου διαφέρει από μια χώρα σε άλλη, άλλο κόστος έχει η παροχή υπηρεσιών στη Μ. Βρετανία και άλλο στην Ελλάδα όπου τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό κόστος και τις τιμές των εμφυτευμάτων δοντιών.

Τι διαμορφώνει το τελικό κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων και τις τιμές και γιατί πρέπει να βασίζεστε σε έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο; Από τα υλικά έως τη θέση των δοντιών, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να έχουν σημαντικό κόστος και διαφορετικές τιμές.

1. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πληρώνετε για εξειδικευμένη οδοντιατρική φροντίδα. Είναι σώφρον να επιλέξετε μία οδοντιατρική κλινική με οδοντιάτρους με υψηλή εξειδίκευση για την εκτέλεση της επέμβασης. Ένας καλός οδοντίατρος θα πρέπει να ενημερώνει τους ασθενείς για τυχόν επιπλοκές και παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη θεραπεία και να είναι στη διάθεσή σας να επικοινωνήσετε εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες μετά την επέμβαση.

Η χειρουργική επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι σωστό να πραγματοποιηθεί από έναν οδοντίατρο με προχωρημένη εκπαίδευση στην εμφυτευματολογία. Η προσθετική εργασία που τοποθετείται πάνω στα εμφυτεύματα έχει άριστα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα όταν παρέχεται από εξειδικευμένο Οδοντίατρο – Προσθετολόγο. Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν εξειδικευμένη πρόσθετη εκπαίδευση και ως εκ τούτου ενδέχεται να έχουν υψηλότερες χρεώσεις.

Για να το διευκρινίσουμε, άλλο κόστος έχει ένας οδοντίατρος που παρακολούθησε κάποια ολιγοήμερα σεμινάρια εμφύτευσης δοντιών και άλλο κόστος μια ομάδα καταρτισμένων και εξειδικευμένων οδοντιάτρων.

2. ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο τύπος υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των προσθετικών εργασιών (στεφάνες, γέφυρες, θήκες) που στηρίζονται στα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το συνολικό κόστος της θεραπείας σας.

Οι σύγχρονες προσθετικές εργασίες κατασκευάζονται από συνδυασμό μετάλλου και πορσελάνης ή ειδικά κεραμικά υλικά. Οι ακριβότερες λύσεις είναι συνήθως περισσότερο αισθητικές και είναι αναθετικές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το υλικό της επιφάνειας των εμφυτευμάτων, η μορφολογία τους και ο τρόπος σύνδεσης με τις προσθετικές εργασίες ποικίλλει ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς. Για παράδειγμα, εάν η περιοδοντική νόσος έχει οδηγήσει σε απώλεια οστού στη γνάθο σας μπορεί να χρειαστείτε διαφορετικό τύπο εμφυτευμάτων, αποκατάσταση της υγείας των ούλων ή και ανάπλαση του οστού σας για είναι επιτυχημένη και μακροχρόνια η οδοντική εμφύτευση.

3. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ​

Το κόστος της διαδικασίας θα επηρεαστεί από τον αριθμό των δοντιών που πρέπει να αποκατασταθούν και τη θέση του δοντιού ή των δοντιών που λείπουν. Η θεραπεία περισσότερων δοντιών ταυτόχρονα μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος. Η αποκατάσταση προσθίων δοντιών, όπου υπάρχουν υψηλές αισθητικές απαιτήσεις, συνήθως απαιτεί την συνεργασία διαφόρων οδοντιατρικών ειδικοτήτων και το τελικό κόστος ίσως αυξηθεί.

Κατά την αρχική αξιολόγηση ο ειδικός οδοντίατρος θα αξιολογήσει την υγεία των δοντιών και των οστών της γνάθου και θα παρουσιάσει το σχέδιο θεραπείας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η προσφορά που θα σας δοθεί αναφέρεται στο τελικό κόστος της θεραπείας. Το κόστος πρέπει να περιλαμβάνει τα υλικά, την αναισθησία, τις επαγγελματικές αμοιβές και τυχόν σαρώσεις και ακτινογραφίες που θα χρειαστούν.

Ενημερώστε τον οδοντίατρο για τυχόν προβλήματα που είχατε με τα δόντια ή τα ούλα σας στο παρελθόν, ζητήστε να δείτε προηγούμενη εργασία που έχουν πραγματοποιήσει και ρωτήστε εάν η εργασία περιλαμβάνει κάποιου τύπου εγγύηση και εάν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης καλό να ρωτήσετε εάν θα λάβετε έκπτωση σε πιθανές μελλοντικές αντικαταστάσεις μετά τη λήξη της εγγύησης. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε γραπτώς την αναλυτική προσφορά.

4. ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

Πριν την χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων θα χρειαστεί ειδική διαγνωστική απεικόνιση, κάποιες φορές απλή πανοραμική ακτινογραφία ή ενδοστοματικές ακτινογραφίες και άλλες φορές ειδική Οδοντιατρική Αξονική Τομογραφία (Dental Cone Beam CT Scan). Οι διαγνωστικές εξετάσεις επηρεάζουν το τελικό κόστος της θεραπείας. Εάν ο επαγγελματίας στοματικής υγείας δεν σας ζητήσει κάποια ειδική απεικόνιση για αυτή τη θεραπεία, τότε θα ήταν σκόπιμο να αναζητήσετε άλλο οδοντίατρο.

5. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Η χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιλεχθεί κάποιου είδους απλής καταστολής (μέθη) ή γενική αναισθησία σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αμοιβές αναισθησιολόγου και νοσηλείας μεταβάλουν το τελικό κόστος.

6. ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Το κόστος της μετεγχειρητικής φαρμακευτικής αγωγής είναι σχετικά χαμηλό και καλύπτεται σε μεγάλο ποσοστό από τα ασφαλιστικά ταμεία.

7. ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η αποκατάσταση με οδοντικό εμφύτευμα αποτελείται από τρία μέρη: το οδοντικό εμφύτευμα που αντικαθιστά τη ρίζα των δοντιών, την προσθετική εργασία που αποκαθιστά το ορατό τμήμα του δοντιού και το προσθετικό κολόβωμα (prosthetic abutment) που συνδέει το εμφύτευμα με την προσθετική εργασία.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ένα εμφύτευμα υψηλής ποιότητας είναι λογικό να κοστίζει περισσότερο από ένα εμφύτευμα αμφίβολης ποιότητας που δεν εγγυάται μακροχρόνια διάρκεια.

Να είστε προσεκτικοί, επειδή ορισμένες κλινικές ενημερώνουν στην αρχική προσφορά μόνο για την τιμή του εμφυτεύματος που τοποθετείται στο οστό των γνάθων, χωρίς να συμπεριλαμβάνουν το κόστος της προσθετικής εργασίας (στεφάνες, γέφυρες ή οδοντοστοιχίες επί εμφυτευμάτων).

8. ΟΣΤΙΚΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΣΗ ΙΓΜΟΡΕΙΟΥ

Σε πολλές περιπτώσεις το οστό είναι ανεπαρκές στη θέση όπου πρέπει να τοποθετηθεί το εμφύτευμα. Τα μοσχεύματα οστών και διαδικασία ανύψωσης ιγμορείου στοχεύουν στην αύξηση των διαστάσεων των οστών στη θέση όπου θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα. Οι διαδικασίες αυτές συνήθως εκτελούνται πριν από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Όπως είναι φυσικό, οι διαδικασίες αυτές αυξάνουν το τελικό κόστος της θεραπείας και απαιτούν υψηλή εξειδίκευση του προσωπικού που τις παρέχει.

9. ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ – COMPUTER GUIDED IMPLANTOLOGY​

Οδοντιατρικές κλινικές όπου γίνεται χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας προσφέρουν ειδικά πρωτόκολλα αποκατάστασης με οδοντικά εμφυτεύματα. Ο συνδυασμός ειδικής Οδοντιατρικής Αξονικής Τομογραφίας (Cone Beam CT Scan) με οπτική σάρωση του στόματος (Oral Scanning) και 3D εκτυπωτών παρέχει σημαντικά οφέλη για το ασθενή, δίχως να μεταβάλει σημαντικά το τελικό κόστος θεραπείας.


Είναι πλέον δυνατό, με την χρήση ειδικών χειρουργικών οδηγών, η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια με μικροσκοπικές τομές, η προσθετική εργασία να έχει σχεδιαστεί πριν ακόμα από το χειρουργείο εμφυτευμάτων και η τελική αποκατάσταση να παραδίδεται μέσα σε 1 ημέρα. Δείτε επίσης πως να αποκτήσετε δόντια σε μια μέρα με τη μέθοδο All-on-4.

Επιλέξετε οργανωμένες οδοντιατρικές κλινικές με εξειδικευμένα τμήματα οδοντικών εμφυτευμάτων και μεγάλη ροή ασθενών. Οι κλινικές αυτές συνήθως έχουν την δυνατότητα να συγκεντρώνουν εξειδικευμένες ομάδες οδοντιάτρων, να χρησιμοποιούν οδοντοτεχνικά εργαστήρια υψηλής ποιότητας και να επενδύουν σε σύγχρονο οδοντιατρικό εξοπλισμό.

Εν κατακλείδι, τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν είναι προϊόντα με συγκεκριμένη τιμή πώλησης και το κόστος τους διαμορφώνεται από την ποιότητα των υλικών, των οδοντιατρικών υπηρεσιών και των αναγκών του σχεδίου θεραπείας του κάθε ασθενούς. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της περιόδου, η Κλινική μας προσφέρει προσιτές τιμές, διατηρώντας την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα σε υλικά και υπηρεσίες.

Τιμές για οδοντικά εμφυτεύματα στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία κ.α.)

Τα χερσαία βόρεια σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία καθιστούν δυνατή την πρόσβαση για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος. Στην ADVANCED IMPLANT CLINICS προσέρχονται ασθενείς από όλη την Ελλάδα, αναζητώντας λύσεις σε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες οδοντιατρικές θεραπείες. Πολλές από αυτές έχουν γίνει σε γειτονικές χώρες όπου, φαινομενικά, το αρχικό κόστος εμφανιζόταν χαμηλότερο.

Εν έτη 2024, ζούμε σε μια κοινωνία σε μεγάλο βαθμό δια-δικτυωμένη. Είναι πλέον δυνατό ο οποιοσδήποτε (συνήθως κάποιος μεσολαβών πράκτορας) να δημιουργήσει ένα website και να προσπαθεί να τροφοδοτήσει ασθενείς-πελάτες σε γειτονικές χώρες. Οι χώρες προορισμού πέρα από τις, σε πρώτη ανάγνωση, χαμηλότερες αρχικές τιμές σε εμφυτεύματα και άλλες υπηρεσίες έχουν συνήθως και ελάχιστους έως ανύπαρκτους ελέγχους τόσο στην αδειοδότηση και λειτουργία των μονάδων υγείας όσο και στον έλεγχο των ιατρο-τεχνολογικών προϊόντων που κυκλοφορούν στις αγορές τους.

Σε αναζητήσεις στο διαδίκτυο θα βρεθείτε σίγουρα μπροστά σε ιδιαίτερα επιθετική διαφήμιση όσον αφορά την Ολική Αποκατάσταση με “φθηνά” Οδοντικά Εμφυτεύματα σε γειτονικές χώρες όπως Βουλγαρία και Σκόπια. Δεν κάνουμε καμία κριτική σε τέτοιες εταιρίες ιατρικού τουρισμού.

Για να σας βοηθήσουμε στην αξιολόγηση των λύσεων και την εκτίμηση του κόστους θεραπείας και τιμές εμφυτευμάτων που ενδεχομένως αναζητάτε σχετικά με την Ολική Αποκατάσταση Δοντιών με Εμφυτεύματα – πρωτόκολλο All-On-4®, διαβάστε τα παρακάτω:

Το θεραπευτικό πρωτόκολλο All-On-4® έχει ποσοστά επιτυχίας μεγαλύτερα από 97%, ποσοστά που ξεπερνούν όλες τις κλασσικές προσεγγίσεις. Περιλαμβάνει τυχόν εξαγωγές που απαιτούνται, άμεση εμφύτευση και άμεση φόρτιση (σύνδεση ακίνητης γέφυρας).

Οι προϋποθέσεις για την εξασφάλιση των βιβλιογραφικών ποσοστών επιτυχίας είναι:

  • Ειδικά εκπαιδευμένοι και έμπειροι χειρουργοί εμφυτευμάτων & προσθετολόγοι. Διεθνώς είναι παραδεκτό ότι για να μπορεί μια χειρουργική ομάδα να ασχοληθεί με την τεχνική αυτή πρέπει να έχει τοποθετήσει πλέον των 1000 απλών εμφυτευμάτων.
  • Ειδικά εμφυτεύματα της Nobel Biocare® (τα μοναδικά εμφυτεύματα σχεδιασμένα για Bicortical Connection). Είναι το μοναδικό σύστημα εμφυτευμάτων με μελέτες διάρκειας άνω των 18 ετών που αφορούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Οποιοδήποτε άλλο σύστημα εμφυτευμάτων διαφημίζεται ότι είναι “τύπου” All-On-4® χρησιμοποιεί καταχρηστικά ή παραπλανητικά την σχετική ονομασία του πρωτοκόλλου.
  • Ειδική προσθετική εργασία σε σκελετό τιτανίου (Nobel Procera® CAD/CAM) που έχει παρόμοια ελαστικότητα με το οστό των γνάθων και παθητική εφαρμογή – διαφορετικά προκύπτουν σπασίματα της εργασίας σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί στις “τύπου” All-On-4® θεραπείες παραδίδεται μια απλή ακρυλική οδοντοστοιχία (μασέλα) ως μόνιμη προσθετική εργασία, η οποία δεν έχει τις προδιαγραφές που απαιτούνται για μόνιμη λύση.
  • Η προσθετική εργασία πρέπει να είναι κοχλιούμενη (βιδωμένη) πάνω στα εμφυτεύματα και όχι κολλημένη και να έχει ειδικό σχεδιασμό στο τμήμα που έρχεται σε επαφή με τα ούλα, ώστε να μπορεί να ακολουθείται το πρωτόκολλο καθαρισμού/συντήρησης κάθε εξάμηνο – όπως ο απλός καθαρισμός δοντιών.

Είναι βέβαιο ότι για να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα της σύγχρονης Οδοντιατρικής Εμφυτευματολογίας σε κάθε εξατομικευμένη περίπτωση, για να χρησιμοποιηθούν Ασφαλή και Πιστοποιημένα ιατρο-τεχνολογικά προϊόντα και για να παρασχεθεί Ιατρική Υπηρεσία από κατάλληλα εκπαιδευμένους παρόχους, το κόστος των εμφυτευμάτων δοντιών δεν είναι ρεαλιστικό να είναι σημαντικά διαφορετικό από χώρα σε χώρα, όταν αφορά στην ίδια υπηρεσία.

Θέλετε να βάλετε εμφυτεύματα δοντιών και σας προβληματίζει το κόστος; Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με την κρίση οι τιμές έχουν γίνει προσιτές. Για να αντικαταστήσετε τα δόντια που λείπουν, μπορείτε να μας ρωτήσετε σχετικά με τις επιλογές χρηματοδότησης που σας προσφέρουμε για να κάνετε προσιτές πληρωμές, με άτοκες δόσεις ή άλλες λύσεις.

YouTube video

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στον οδοντίατρο:

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Contact Form--EL
Επικοινωνήστε μαζί μας