Πόσο κοστίζουν τα εμφυτεύματα δοντιών

Το κόστος εμφυτευμάτων και όσα χρειάζεστε να γνωρίζετε σχετικά με τις τιμές.

Τα τελευταία χρόνια το κόστος της θεραπείας με οδοντικά εμφυτεύματα έχει γίνει προσιτό. Ωστόσο, στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο υπάρχει μια μεγάλη γκάμα εκτιμήσεων κόστους και συγκρίσεων τιμών, καθιστώντας δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η προσφορά που έχετε αφορά σε οδοντιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας σε λογικό κόστος. Εάν σκέφτεστε να βάλετε οδοντικά εμφυτεύματα για ιατρικούς ή αισθητικούς λόγους, τότε αυτός ο οδηγός θα σας δώσει μια γενική εικόνα του τι πρέπει να γνωρίζετε όσον αφορά το κόστος εμφυτευμάτων, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Η ADVANCED IMPLANT CLINICS θα σας ενημερώσει υπεύθυνα για τις λύσεις που ταιριάζουν σε εσάς στο πρώτο ραντεβού.

Τα ασφαλή, υψηλής ποιότητας οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μόνιμη λύση που έχει όμως σημαντικό κόστος. Η τελική τιμή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εάν μια διαφημιζόμενη τιμή ή προσφορά φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, συνήθως υπάρχουν επιπλέον παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε εάν μια τιμή για ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι λογική, θα περιγράψουμε εν συντομία τι εμπλέκεται στη διαδικασία και θα αναλύσουμε τους παράγοντες που συμβάλλουν στο κόστος.

Η ποιότητα των εμφυτευμάτων και το σχέδιο θεραπείας είναι καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση των τιμών.

Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι ένα τεχνητό δόντι που τοποθετείται στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσει ένα φυσικό δόντι και μια ρίζα.

Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελείται από τρία μέρη, που ανάλογα με την ποιότητα των υλικών το κόστος τους διαφέρει:

  • το εμφύτευμα αυτό καθαυτό που αντικαθιστά τη ρίζα των δοντιών.
  • την υπερκείμενη στεφάνη(θήκη), γέφυρα ή οδοντοστοιχία που αντικαθιστά τα δόντια που λείπουν (προσθετική εργασία).
  • Το κολόβωμα (abutment) που συνδέει τo εμφύτευμα με την προσθετική εργασία.

Αφού το εμφύτευμα τοποθετηθεί στο οστό της γνάθου αφήνεται να επουλωθεί και να ενσωματωθεί στο οστό για τρεις έως έξι μήνες. Όταν το εμφύτευμα έχει ενσωματωθεί στο οστό (οστεοενσωμάτωση), ο οδοντίατρος θα τοποθετήσει το κολόβωμα (abutment) και την προσθετική εργασία πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα έτσι ώστε να εμφανίζεται και να λειτουργεί όπως το φυσικό δόντι.

Είναι όμως σημαντικό το κόστος των εμφυτευμάτων όταν με την κατάλληλη φροντίδα αποτελεί μια μόνιμη λύση, ενώ μια γέφυρα διαρκεί περίπου 10 – 15 χρόνια;

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι ένα ειδικό ιατροτεχνολογικό υλικό για την κατασκευή των οποίων πρέπει να τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές. Είναι αποδεδειγμένο ότι η επιφάνεια των εμφυτευμάτων απαιτεί τον υψηλότερο δυνατό βαθμό καθαρότητας σε μικροσκοπικό επίπεδο για να είναι επιτυχής η ένωσή τους με το οστό (οστεοενσωμάτωση). Επίσης, τα διάφορα προσθετικά εξαρτήματα που στηρίζονται πάνω στα εμφυτεύματα πρέπει να έχουν απόλυτη εφαρμογή σε επίπεδο εκατομμυριοστών του μέτρου (μm) για να μην υπάρχουν επιπλοκές μακροχρόνια. Για το λόγο αυτό στην κλινική μας επιλέγουμε την ηγέτιδα εταιρία παραγωγής εμφυτευμάτων με παρουσία σχεδόν 60 ετών, την Nobel Biocare. Η χρήση εμφυτευμάτων και προσθετικών εξαρτημάτων τέτοιου επιπέδου επηρεάζει το κόστος και την τελική τιμή των εμφυτευμάτων δοντιών.

Το κόστος διαμορφώνεται επίσης ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας του κάθε ασθενούς. Υπάρχουν τεχνικές και διαδικασίες όπου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είναι δυνατή η άμεση τοποθέτηση προσθετικής εργασίας ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος (άμεση φόρτιση), καθώς επίσης και διαδικασίες εξαγωγής κατεστραμμένου δοντιού με ταυτόχρονη τοποθέτηση του εμφυτεύματος (άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος).

Οι τεχνικές αυτές παρέχονται από έμπειρες και εξειδικευμένες ομάδες οδοντιάτρων (εμφυτευματολόγο, προσθετολόγο κλπ) και όπως είναι λογικό έχουν αυξημένο κόστος.

Ρίξτε μια ματιά στην διαδικασία αποκατάστασης για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους οδοντιατρικών θεραπειών.

Ποιο είναι το μέσο κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων;

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει το μέσο κόστος σε ευρώ για διαφορετικά οδοντικά εμφυτεύματα σε πιστοποιημένη ιατρική εγκατάσταση σε καθεμία από τις ακόλουθες χώρες.

Χώρα Εμφυτεύματα
Ουκρανία 676 €
Τουρκία 650 €
Ινδία 831 €
Βουλγαρία 850 €
Μεξικό 892 €
Κροατία 910 €
Ουγγαρία 920 €
Πολωνία 1057 €
Τσεχική Δημοκρατία 1075 €
Γερμανία 1236 €
Ταϊλάνδη 1340 €
Μαλαισία 2050 €
Ηνωμένο Βασίλειο 2180 €

Το μέσο κόστος αφορά ένα μόνο εμφύτευμα δοντιού συμπεριλαμβανομένου του προσθετικού κολοβώματος και απλής προσθετικής εργασίας, χωρίς προσωρινή προσθετική εργασία ή οστικά μοσχεύματα. Γιατί όμως υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση τιμών; Δείτε παρακάτω ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν το κόστος της θεραπείας, πριν βγάλετε εύκολα συμπεράσματα και αφού λάβετε υπόψη ότι οι τιμές διαφέρουν σημαντικά ανάλογα και με την ποιότητα του υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε την ατομική προσφορά τιμής και το εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας

Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων

Τι διαμορφώνει το τελικό κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων και γιατί πρέπει να βασίζεστε σε έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο; Από τα υλικά έως τη θέση των δοντιών, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να έχουν σημαντικό κόστος. Συνεχίστε την ανάγνωση για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες

1. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πληρώνετε για εξειδικευμένη οδοντιατρική φροντίδα. Είναι σώφρον να επιλέξετε μία οδοντιατρική κλινική με οδοντιάτρους με υψηλή εξειδίκευση για την εκτέλεση της επέμβασης. Ένας καλός οδοντίατρος θα πρέπει να ενημερώνει τους ασθενείς για τυχόν επιπλοκές και παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη θεραπεία και να είναι στη διάθεσή σας να επικοινωνήσετε εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες μετά την επέμβαση.

Η χειρουργική επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι σωστό να πραγματοποιηθεί από έναν οδοντίατρο με προχωρημένη εκπαίδευση στην εμφυτευματολογία. Η προσθετική εργασία που τοποθετείται πάνω στα εμφυτεύματα έχει άριστα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα όταν παρέχεται από εξειδικευμένο Οδοντίατρο – Προσθετολόγο. Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν εξειδικευμένη πρόσθετη εκπαίδευση και ως εκ τούτου ενδέχεται να έχουν υψηλότερες χρεώσεις.

Για να το διευκρινίσουμε, άλλο κόστος έχει ένας οδοντίατρος που παρακολούθησε κάποια ολιγοήμερα σεμινάρια εμφύτευσης δοντιών και άλλο κόστος μια ομάδα καταρτισμένων και εξειδικευμένων οδοντιάτρων.

2. ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο τύπος υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των προσθετικών εργασιών (στεφάνες, γέφυρες, θήκες) που στηρίζονται στα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το συνολικό κόστος της θεραπείας σας.

Οι σύγχρονες προσθετικές εργασίες κατασκευάζονται από συνδυασμό μετάλλου και πορσελάνης ή ειδικά κεραμικά υλικά. Οι ακριβότερες λύσεις είναι συνήθως περισσότερο αισθητικές και είναι αναθετικές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το υλικό της επιφάνειας των εμφυτευμάτων, η μορφολογία τους και ο τρόπος σύνδεσης με τις προσθετικές εργασίες ποικίλλει ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς. Για παράδειγμα, εάν η περιοδοντική νόσος έχει οδηγήσει σε απώλεια οστού στη γνάθο σας μπορεί να χρειαστείτε διαφορετικό τύπο εμφυτευμάτων, αποκατάσταση της υγείας των ούλων ή και ανάπλαση του οστού σας για είναι επιτυχημένη και μακροχρόνια η οδοντική εμφύτευση.

3. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ

Το κόστος της διαδικασίας θα επηρεαστεί από τον αριθμό των δοντιών που πρέπει να αποκατασταθούν και τη θέση του δοντιού ή των δοντιών που λείπουν. Η θεραπεία περισσότερων δοντιών ταυτόχρονα μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος. Η αποκατάσταση προσθίων δοντιών, όπου υπάρχουν υψηλές αισθητικές απαιτήσεις, συνήθως απαιτεί την συνεργασία διαφόρων οδοντιατρικών ειδικοτήτων και το τελικό κόστος ίσως αυξηθεί.

Κατά την αρχική αξιολόγηση ο ειδικός οδοντίατρος θα αξιολογήσει την υγεία των δοντιών και των οστών της γνάθου και θα παρουσιάσει το σχέδιο θεραπείας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η προσφορά που θα σας δοθεί αναφέρεται στο τελικό κόστος της θεραπείας. Το κόστος πρέπει να περιλαμβάνει τα υλικά, την αναισθησία, τις επαγγελματικές αμοιβές και τυχόν σαρώσεις και ακτινογραφίες που θα χρειαστούν.

Ενημερώστε τον οδοντίατρο για τυχόν προβλήματα που είχατε με τα δόντια ή τα ούλα σας στο παρελθόν, ζητήστε να δείτε προηγούμενη εργασία που έχουν πραγματοποιήσει και ρωτήστε εάν η εργασία περιλαμβάνει κάποιου τύπου εγγύηση και εάν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης καλό να ρωτήσετε εάν θα λάβετε έκπτωση σε πιθανές μελλοντικές αντικαταστάσεις μετά τη λήξη της εγγύησης. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε γραπτώς την αναλυτική προσφορά.

4. ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

Πριν την χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων θα χρειαστεί ειδική διαγνωστική απεικόνιση, κάποιες φορές απλή πανοραμική ακτινογραφία ή ενδοστοματικές ακτινογραφίες και άλλες φορές ειδική Οδοντιατρική Αξονική Τομογραφία (Dental Cone Beam CT Scan). Οι διαγνωστικές εξετάσεις επηρεάζουν το τελικό κόστος της θεραπείας. Εάν ο επαγγελματίας στοματικής υγείας δεν σας ζητήσει κάποια ειδική απεικόνιση για αυτή τη θεραπεία, τότε θα ήταν σκόπιμο να αναζητήσετε άλλο οδοντίατρο.

5. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Η χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιλεχθεί κάποιου είδους απλής καταστολής (μέθη) ή γενική αναισθησία σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αμοιβές αναισθησιολόγου και νοσηλείας μεταβάλουν το τελικό κόστος. 

6. ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Το κόστος της μετεγχειρητικής φαρμακευτικής αγωγής είναι σχετικά χαμηλό και καλύπτεται σε μεγάλο ποσοστό από τα ασφαλιστικά ταμεία.

7. ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η αποκατάσταση με οδοντικό εμφύτευμα αποτελείται από τρία μέρη: το οδοντικό εμφύτευμα που αντικαθιστά τη ρίζα των δοντιών, την προσθετική εργασία που αποκαθιστά το ορατό τμήμα του δοντιού και το προσθετικό κολόβωμα (prosthetic abutment) που συνδέει το εμφύτευμα με την προσθετική εργασία.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ένα εμφύτευμα υψηλής ποιότητας είναι λογικό να κοστίζει περισσότερο από ένα εμφύτευμα αμφίβολης ποιότητας που δεν εγγυάται μακροχρόνια διάρκεια.

Να είστε προσεκτικοί, επειδή ορισμένες κλινικές ενημερώνουν στην αρχική προσφορά μόνο για την τιμή του εμφυτεύματος που τοποθετείται στο οστό των γνάθων, χωρίς να συμπεριλαμβάνουν το κόστος της προσθετικής εργασίας.

8. ΟΣΤΙΚΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΣΗ ΙΓΜΟΡΕΙΟΥ

Σε πολλές περιπτώσεις το οστό είναι ανεπαρκές στη θέση όπου πρέπει να τοποθετηθεί το εμφύτευμα. Τα μοσχεύματα οστών και διαδικασία ανύψωσης ιγμορείου στοχεύουν στην αύξηση των διαστάσεων των οστών στη θέση όπου θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα. Οι διαδικασίες αυτές συνήθως εκτελούνται πριν από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Όπως είναι φυσικό, οι διαδικασίες αυτές αυξάνουν το τελικό κόστος της θεραπείας και απαιτούν υψηλή εξειδίκευση του προσωπικού που τις παρέχει.

9. ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ – COMPUTER GUIDED IMPLANTOLOGY

Οδοντιατρικές κλινικές όπου γίνεται χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας προσφέρουν ειδικά πρωτόκολλα αποκατάστασης με οδοντικά εμφυτεύματα. Ο συνδυασμός ειδικής Οδοντιατρικής Αξονικής Τομογραφίας (Cone Beam CT Scan) με οπτική σάρωση του στόματος (Oral Scanning) και 3D εκτυπωτών παρέχει σημαντικά οφέλη για το ασθενή, δίχως να μεταβάλει σημαντικά το τελικό κόστος θεραπείας.

Είναι πλέον δυνατό, με την χρήση ειδικών χειρουργικών οδηγών, η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια με μικροσκοπικές τομές, η προσθετική εργασία να έχει σχεδιαστεί πριν ακόμα από το χειρουργείο εμφυτευμάτων και η τελική αποκατάσταση να παραδίδεται μέσα σε 1 ημέρα.

Επιλέξετε οργανωμένες οδοντιατρικές κλινικές με εξειδικευμένα τμήματα οδοντικών εμφυτευμάτων και μεγάλη ροή ασθενών. Οι κλινικές αυτές συνήθως έχουν την δυνατότητα να συγκεντρώνουν εξειδικευμένες ομάδες οδοντιάτρων, να χρησιμοποιούν οδοντοτεχνικά εργαστήρια υψηλής ποιότητας και να επενδύουν σε σύγχρονο οδοντιατρικό εξοπλισμό.

Εν κατακλείδι, τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν είναι προϊόντα με συγκεκριμένη τιμή πώλησης και το κόστος τους διαμορφώνεται από την ποιότητα των υλικών, των οδοντιατρικών υπηρεσιών και των αναγκών του σχεδίου θεραπείας του κάθε ασθενούς. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της περιόδου, η Κλινική μας προσφέρει προσιτές τιμές, διατηρώντας την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα σε υλικά και υπηρεσίες. Διαβάστε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας στον οδηγό για τα εμφυτεύματα δοντιών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε την ατομική οικονομική προσφορά μας και το εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας

Επικοινωνήστε μαζί μας