Λύσεις εάν έχετε χάσει όλα σας τα δόντια

Ολική οδοντοστοιχία με εμφυτεύματα All On 4 εάν χάσατε όλα τα δόντια

Το Πρόβλημα​

Η ολική απώλεια δοντιών προκαλεί αλλοιώσεις στην εμφάνιση του προσώπου και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Η ολική απώλεια των δοντιών έχει μεγάλη επίπτωση στη ποιότητα της ζωής, επηρεάζοντας αρνητικά την λειτουργία και την αισθητική, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία.

Οι κινητές τεχνητές οδοντοστοιχίες, ολικές ή μερικές (γνωστές και σαν μασέλες ή μηχανάκια) βοηθούν σημαντικά τα άτομα που έχουν χάσει όλα ή πολλά από τα δόντια τους δίνοντας την δυνατότητα να αποκατασταθούν σε βασικό επίπεδο λειτουργίες όπως η μάσηση της τροφής και η ομιλία.

Οι Συνέπειες​

Η απώλεια δοντιών επηρεάζει το σχήμα του προσώπου με αρνητικές συνέπειες στην αισθητική εμφάνιση.

Η απώλεια των δοντιών, ολική ή μερική, μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει την ολική απώλεια των δοντιών (ολική νωδότητα) ως μια μορφή αναπηρίας.

Η απώλεια των δοντιών οδηγεί σύντομα στην απορρόφηση του οστού που υπήρχε γύρε από τις ρίζες των δοντιών. Επηρεάζεται άμεσα η αισθητική του προσώπου και ικανότητα μάσησης της τροφής. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της απώλειας των δοντιών είναι σημαντικό καθημερινό πρόβλημα.

Η ολική απώλεια των δοντιών συσχετίζεται στατιστικά με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη, ανάπτυξη χρόνιων νεφρικών προβλημάτων και καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Οι Λύσεις​

Η καλύτερη λύση αν έχετε χάσει όλα σας τα δόντια είναι η τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Η απώλεια όλων των δοντιών ιστορικά αντιμετωπιζόταν με διαφόρων τύπων προσθετικές εργασίες. Προσπάθειες αποκατάστασης έχουν βρεθεί από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.

Η ανάπτυξη της σύγχρονων οδοντικών εμφυτευμάτων ξεκίνησε πριν από 60 περίπου χρόνια από τον ορθοπεδικό Professor Per Ingvar Branemark, με την προσπάθεια τοποθέτησης σταθερής/ακίνητης αποκατάστασης σε ασθενείς που είχαν χάσει όλα τους τα δόντια στην κάτω γνάθο.

Η χρήση των οδοντικών εμφυτευμάτων για την στήριξη ακίνητης/σταθερής Προσθετικής εργασίας είναι η σύγχρονη λύση για όσους έχουν χάσει ή πρόκειται να χάσουν σύντομα όλα τους τα δόντια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας