Ολική Αποκατάσταση σε 1 ημέρα - All-on-4®

Τι είναι η Ολική Αποκατάσταση σε 1 Ημέρα – μέθοδος All-on-4®;

Η αποκατάσταση της Ολικής Απώλειας των Δοντιών με χρήση Οδοντικών Εμφυτευμάτων αποτελεί λύση για ασθενείς που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια ή πρόκειται να τα χάσουν σύντομα, εξασφαλίζοντας σταθερή οδοντοστοιχία.

Η μέθοδος All-on-4® έχει αναπτυχθεί εδώ και δύο δεκαετίες από τον Paulo Malo και επιτρέπει την αποκατάσταση με την τοποθέτηση ειδικών εμφυτευμάτων τιτανίου σε κάθε γνάθο, μέσω μιας γρήγορης και ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας.

Τοποθετώντας τα οπίσθια εμφυτεύματα με κλίση, αξιοποιείται το διαθέσιμο οστό των γνάθων και γίνεται δυνατή η αποκατάσταση σε ασθενείς με ελάχιστο οστό δίχως την ανάγκη οστικών μοσχευμάτων.

Με την μέθοδο αυτή είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας ακίνητης-σταθερής προσθετικής εργασίας, η οποία δείχνει απόλυτα φυσική, άμεσα την ημέρα του χειρουργείου.

Λύσεις για ασθενείς με υπερβολικά Απορροφημένο Οστό

Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουμε αποκαταστήσει εκατοντάδες περιπτώσεις Ολικής Απώλειας δοντιών. Πολλοί ασθενείς μας χρησιμοποιούσαν οδοντοστοιχίες για δεκαετίες αλλά λόγω της μεγάλης απορρόφησης του οστού των γνάθων, δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν πλέον.

Πολλοί από αυτούς είχαν ενημερωθεί ότι λόγω της μεγάλης ατροφίας του οστού των γνάθων ή προβλημάτων γενικότερης υγείας δεν ήταν δυνατή η αποκατάσταση με εμφυτεύματα. Στην κλινική μας πράξη πολύ λίγους ασθενείς δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε.

Η μετάβαση στην μέθοδο All-on-4® - Δόντια σε Μία ημέρα

Η έμπειρη κλινική μας ομάδα χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες & ασφαλείς μεθόδους της εμφυτευματολογίας. Στις περιπτώσεις που το οστό των γνάθων επαρκεί χρησιμοποιούμε τα κλασσικά παράλληλα εμφυτεύματα – συνήθως 5 ή έξι – σε συνδυασμό με αναγεννητικές τεχνικές. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της θεραπείας κυμαίνεται από 8-24 μήνες με πολλά ενδιάμεσα ραντεβού.

Η συνεργασία & εκπαίδευση μας με τον δημιουργό της μεθόδου Dr Paulo Malo, μας έδωσε νέες διεξόδους για περιπτώσεις απορροφημένου οστού. Με την μέθοδο All-on-4® τοποθετείται ακίνητη προσθετική εργασία εντός 24 ωρών με ελάχιστο αριθμό επισκέψεων και μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας από τις κλασσικές προσεγγίσεις.

Η ADVANCED IMPLANT CLINICS είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου κλινικών MALO DENTAL International – η μοναδική οδοντιατρική κλινική στην Ελλάδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βοηθώντας σας να Αποφασίσετε

Βήμα 1 – Προαιρετική τηλεφωνική ή μέσω τηλεδιάσκεψης αρχική ενημέρωση

Πριν από την εξέταση σας από την Εξειδικευμένη Οδοντιατρική μας ομάδα μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την διαδικασία μας και τις επιλογές που συνήθως υπάρχουν για την Ολική Στοματική Αποκατάσταση. Μπορούμε να σας στείλουμε επιπλέον ενημερωτικό υλικό ή ακόμη και να σας φέρουμε σε επαφή με ασθενείς μας όπου μπορούν να σας μεταφέρουν την προσωπική τους εμπειρία.

Η υπηρεσία αυτή παρέχεται χωρίς χρέωση και μπορεί να προγραμματιστεί τηλεφωνικά στο 210 8945111 ή online.

Διάρκεια Ενημέρωσης: 30 λεπτά

Βήμα 2 – Συμβουλευτικό Ραντεβού με Εξειδικευμένο Οδοντίατρο

Προγραμματίζουμε ραντεβού με Εξειδικευμένο Οδοντίατρο – μέλος της ιατρικής μας ομάδας.

Θα γίνει πλήρης κλινικός έλεγχος και θα αναλύσουμε όλες τις πιθανές επιλογές για την περίπτωσή σας. Εάν η κατάσταση του στόματός σας δεν αφορά ολική αποκατάσταση θα συμβουλευτείτε το κατάλληλο εξειδικευμένο μέλος της ομάδα μας.

Διάρκεια Συμβουλευτικού Ραντεβού: 30-60 λεπτά

Κόστος: 30€

Βήμα 3 – Ακτινολογική Εξέταση

Για την ολοκλήρωση της διάγνωσης και το ψηφιακό σχεδιασμό της θεραπείας σας απαιτείται ειδικού τύπου Οδοντιατρική Αξονική Τομογραφία των γνάθων.

Με την εξέταση αυτή αναλύεται η ανατομία των γνάθων και γίνεται ο σχεδιασμός της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων με ασφάλεια και προβλεψιμότητα.

Η εξέταση μπορεί να γίνει χωρίς ραντεβού εντός ολίγων λεπτών στο ακτινολογικό μας κέντρο.

Χρόνος εξέτασης: 10 λεπτά

Κόστος: 90€

Το Σχέδιο Θεραπείας

Η Εξειδικευμένη Οδοντιατρική μας ομάδα, αφού αξιολογήσει την γενικότερη υγεία σας, την κλινική σας κατάσταση και την ακτινολογική σας εξέταση, θα είναι σε θέση να σας παρέχει γραπτό σχέδιο θεραπείας όπου περιλαμβάνονται όλα τα στάδια καθώς και το συνολικό εξατομικευμένο κόστος.

Χρόνος: Λίγες ώρες μετά την λήψη της ακτινολογικής εξέτασης
Κόστος: Συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του Συμβουλευτικού Ραντεβού.

Προ-εγχειρητικές Διαδικασίες

Βήμα 4 – Λήψη Καταγραφών του Προσώπου & του Στόματος

Μόλις αποφασίσετε ότι ήρθε η στιγμή να αποκαταστήσετε το χαμόγελο, την μάσηση & την ομιλία σας θα χρειαστεί να πάρουμε ειδικές φωτογραφίες, μετρήσεις και ενδοστοματικά αποτυπώματα για να κατασκευάσουμε την ακίνητη-σταθερή προσθετική σας εργασία.

Διαδικασία Θεραπείας

Ημέρα – Χειρουργείου Εμφυτευμάτων Πρωτόκολλο All-On-4®

Είναι η ημέρα όπου εκτελείται το σύνολο της θεραπείας. Γίνονται όλες οι εξαγωγές που τυχόν απαιτούνται, ο καθαρισμός οποιασδήποτε παθολογίας της περιοχής και η διαμόρφωση του οστού για την τοποθέτηση των ειδικών εμφυτευμάτων του πρωτοκόλλου All-On-4®.
H Ακίνητη Προσθετική εργασία, πού έχει ήδη κατασκευαστεί, ρυθμίζεται και προσαρμόζεται στα εμφυτεύματα. Μεσολαβεί εργαστηριακό στάδιο 4-5 ωρών όπου ο ασθενής είναι ελεύθερος ή παραμένει στην ιδιωτική αίθουσα αναμονής. Η τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας γίνεται το απόγευμα ή την επόμενη ημέρα εάν ο ασθενής έχει κουραστεί.

Επόμενη Ημέρα

Την επόμενη ημέρα ελέγχεται ξανά και ρυθμίζεται η προσθετική εργασία. Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, η προσθετική εργασία είναι ήδη σταθερά τοποθετημένη στα εμφυτεύματα, ελέγχεται η λειτουργία, η αισθητική και ο τρόπος καθαρισμού της περιοχής.

Μετά το Χειρουργείο Εμφυτευμάτων

Στοματική Υγιεινή και Δίαιτα

Τις πρώτες ημέρες μετά την χειρουργική διαδικασία αναμένουμε οίδημα στην και ήπια ενόχληση στην περιοχή. Σας συνταγογραφούμε ειδική αγωγή, πολλοί ασθενείς μας δεν νιώθουν καν την ανάγκη για λήψη παυσίπονου. Τα νέα σας δόντια είναι ακίνητα-σταθερά, ακολουθείτε την αντίστοιχη διαδικασία στοματικής υγιεινής με τα φυσικά δόντια.

Ενώ οι ασθενείς μας νιώθουν τα δόντια τους άμεσα σταθερά και λειτουργικά, είναι σημαντικό για την αρχική περίοδο να προτιμούμε μαλακή τροφή (ψάρι, ζυμαρικά, αυγά κλπ.) ώστε να μην ακούμε υπερβολικές δυνάμεις κατά την μάσηση.

Επόμενα ραντεβού για έλεγχο και παρακολούθηση της στοματικής υγιεινής σε 10 ημέρες, 2 μήνες και 4 μήνες μετά το χειρουργείο.

Τελική Προσθετική Εργασία

Μέσα στους πρώτους 6 μήνες έχει προχωρήσει η βιολογική διαδικασία της οστεοενσωμάτωσης των εμφυτευμάτων ενώ παράλληλα σταθεροποιείται το οστό των γνάθων και τα ούλα της περιοχής στις τελικές τους διαστάσεις.
Η αρχική ακίνητη προσθετική εργασία είναι κατασκευασμένη με ειδικά υλικά και προδιαγραφές ώστε να μην επηρεάζει την αρχική επούλωση.
Η τελική προσθετική εργασία (το κόστος της συμπεριλαμβάνεται στη συνολική τιμή του πρωτοκόλλου All-On-4®) γίνεται πάνω σε ειδικό σκελετό τιτανίου που παράγεται εξατομικευμένα για κάθε ασθενή με εξελιγμένες εργαστηριακές τεχνικές (NobelProcera®) – με προδιαγραφές για ισόβια χρήση και για όλους τους τύπους τροφής.

Η τελική Ακίνητη Προσθετική εργασία αποκαθιστά πλήρως τις Αισθητικές και Λειτουργικές απαιτήσεις των ασθενών μας.

Συντήρηση Αποτελέσματος

Κάθε 6 μήνες σας καλούμε για τον αναγκαίο έλεγχο και καθαρισμό της περιοχής των εμφυτευμάτων. Η Ακίνητη Προσθετική εργασία του πρωτοκόλλου All-On-4® είναι κοχλιωμένη στα εμφυτεύματα, ο οδοντίατρος μπορεί να την αφαιρέσει και να εκτελέσει πραγματικά αποτελεσματικό καθαρισμό και έλεγχο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

All-on-4® - Συχνές Ερωτήσεις

Scroll to Top